Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Liberalii și social-democrații au ajuns la un acord de principiu pe programul de guvernare / Cîțu: Am agreat că vor crește și pensiile și alocațiile și investițiile

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 14 noiembrie 2021

Reprezentanții PSD și PNL au terminat discuțiile pe tema programului de guvernare și urmează să aprobe forma finală în cadrul ședințelor celor două partide, a anunțat Florin Cîțu, duminică, 14 noiembrie. Președintele liberalilor a precizat că numele noului prim-ministru va fi decis de Klaus Iohannis, în urma consultărilor.

Ca principii, am agreat, este forma finală de text, sunt măsuri și pentru antreprenori și pentru partea cealaltă. Când vor fi concrete, le vom prezenta. Noi avem măsurile pentru un sistem public eficient și suplu și performant, vedem forma care va fi în programul de guvernare”, a declarat Florin Cîțu, duminică, la Parlament, la finalul negocierilor dintre PSD și PNL pe tema programului de guvernare.

Președintele PNL susține că cele două partide au agreat „de principiu” să crească salariile, alocațiile și investițiile.

Investițiile, vrem mai mult decât e acum prevăzut în buget, la pensii, am discutat o creștere mai mare de 7%. Rămâne legea în vigoare cu câteva modificări (n.r. legat de creșterea cu 20% a alocațiilor de la începutul anului viitor)(…)Haideți să vedem impactul (n.r. impactul bugetar), pentru că în funcție de impact putem să spunem că procentele pe care le-am agreat”, a precizat premierul interimar.

În ceea ce privește desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), Cîțu a precizat că PSD și PNL au agreat că vor respecta „ceea ce se cere prin Mecanismul de Cooperare și Verificare”.

Am agreat că vom găsi o soluție care să respecte recomandările MCV, să le ducem la îndeplinire, pentru a intra în Schengen”, a spus Cîțu, fără a oferi detalii suplimentare.

Luni, 15 noiembrie, PNL va avea o ședință pentru a aproba forma finală a programului de guvernare al noului executiv format din liberali, social-democrați și UDMR.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *