Thursday, July 4, 2024
Jurnalism corect


Cum își redirecționa Cătălin Cîrstoiu pacienții de la Spitalul Universitar la clinica privată a familiei – Investigație HotNews

By Ana Teșcan , in Politic Stirile zilei , at 17 aprilie 2024 Etichete: ,

Cătălin Cîrstoiu s-ar fi aflat în stare de incompatibilitate. Patru pacienți au povestit pentru HotNews.ro cum au fost redirecționați de la Spitalul Universitar la clinica privată a familiei candidatului PSD-PNL la Primăria Capitalei, Anemona Med, între februarie 2022 și octombrie 2023.

Cătălin Cîrstoiu a revenit în funcția de manager al Spitalului Universitar din București în aprilie 2020. Potrivit Legii nr. 95/2006, din acel moment el ar fi trebui să încheie relații comerciale cu absolut toate firmele.

„Funcția de manager general este incompatibilă cuexercitarea oricăror altor funcții salarizate, nesalarizate sau/și indemnizate, cu excepția funcțiilor sau activităților în domeniul medical desfășurate în aceeași unitate sanitară cu respectarea programului de lucru prevăzut în contractul de management, fără a afecta buna funcționare a unității respective, a activităților didactice, de cercetare științifică și de creație literar-artistică”, arată Legea nr. 95/2006.

După cum Main News a arătat aici, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei era în echipa medicală afișată pe site-ul clinicii Anemona Med în decembrie 2021, la mai bine de un an și jumătate după numirea în funcția de manager al Spitalului Universitar din București.

Schema lui Cîrstoiu

Investigația arată cum Cătălin Cîrstoiu, prin rezidenții săi, își trimitea pacienții operați la Spitalul Universitar, la analize, consultații, sau la alte intervenții ulterioare la clinica privată a familiei sale.

Pacienții ar fi plătit sute, sau, după caz, mii de lei, la clinica privată pe care managerul Spitalului Universitar o deține împreună cu soția sa.

Doi dintre ei fuseseră operați, la Universitar, de către medicul Cîrstoiu, iar schimbarea locului de tratament de la stat la privat s-a făcut prin mesaje primite de la rezidenți.

„Pacient: Când să vin la spital și care este următorul plan terapeutic?

Rezident: Veniți vineri la ora 14:30 pentru a discuta cu dl Profesor și scoatem firele.

Pacient: Vă anunț când ajung la spital. Da?

Rezident: La clinica Anemona Med vă rog., se arată în conversația unuia dintre pacienții operați la Spitalul Universitar.

(Sursa foto: HotNews.ro)

Un alt pacient l-a căutat pe medicul Cătălin Cîrstoiu la stat și a fost îndrumat la privat.

„Avea renume de medic excepțional. Sunt un om simplu, fără relații. Am luat legătura cu secretariatul Spitalului Universitar, unde am fost îndrumată să-mi las datele printr-un mesaj scris la numărul de telefon al unui medic rezident”, a povestit acesta.

Până în momentul în care s-a internat la SUUB pentru operație, relatează pacientul, toate programările pentru analize și consult la dr. Cîrstoiu au avut loc la clinica Anemona.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW