Friday, April 19, 2024
Jurnalism corect


CSM: Atât Consiliul, cât și cele mai multe instanțe și parchete, susțin caracterul pozitiv al proiectelor Legilor Justiției

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 25 august 2022

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a transmis joi, 25 august, că susține „caracterul preponderent pozitiv” al celor trei proiecte de lege ce vizează sistemul judiciar și care au fost adoptate, cu o zi în urmă, de Guvern. CSM a menționat că se va implica în dezbaterile din Parlament.

CSM amintește că a avizat pozitiv, cu o majoritate de două treimi, proiectele de Lege privind statutul judecătorilor și procurorilor, organizarea judiciară și statutul Consiliului Superior al Magistraturii.

Principalele aspecte propuse prin proiecte cu privire la statutul judecătorilor și procurorilor și sistemul judiciar, în ansamblul său, corespund, în esență, viziunii Consiliului Superior al Magistraturii, răspunzând atât nevoii de a menține acele soluții legislative care și-au dovedit eficiența, cât și celei de a implementa soluții diferite de cele consacrate, dacă acestea din urmă nu mai corespund realităților din sistem”, potrivit unui comunicat transmis de CSM.

Forul arată că, în procedura de avizare, a cerut punctele de vedere ale instanțelor și parchetelor și menționează că au fost apreciate de majoritatea acestora.

În concluzie, atât Consiliul Superior al Magistraturii, în largă majoritate, cât și cele mai multe instanțe și parchete, susțin caracterul preponderent pozitiv al celor trei proiecte de lege”, arată sursa citată.

CSM susține că va susține observațiile pe marginea celor trei proiecte în dezbaterea parlamentară, pentru a asigura „toate garanțiile pentru consolidarea independenței sistemului judiciar și realizarea unui act de justiție la standarde înalte”.

Observațiile formulate de plenul CSM pot fi accesate aici.

Pachetul legilor justiției a fost adoptat în ședința de Guvern de miercuri și urmează să fie trimis în Parlament.

CITEȘTE ȘI: Comisia Europeană, despre Legile Justiției: Este important să fie abordate preocupările de lungă durată din MCV

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More Info here on that Topic: mainnews.ro/csm-atat-consiliul-cat-si-cele-mai-multe-instante-si-parchete-sustin-caracterul-pozitiv-al-proiectelor-legilor-justitiei/ […]

  • … [Trackback]

    […] Find More here to that Topic: mainnews.ro/csm-atat-consiliul-cat-si-cele-mai-multe-instante-si-parchete-sustin-caracterul-pozitiv-al-proiectelor-legilor-justitiei/ […]

  • It’s truly a nice and useful piece of info. I am satisfied that you shared this helpful information with us. Please keep us informed like this. Thanks for sharing.

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW