Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


CSM a dat aviz negativ proiectului de Ordonanță de Urgență care impozitează pensiile magistraților. Decizia, luată în unanimitate

By Andreea Traicu , in Justitie Stirile zilei , at 2 august 2019 Etichete: ,

CSM a dat, vineri, aviz negativ proiectului de Ordonanță de Guvern care prevede impozitarea pensiilor speciale ale magistraților. Decizia fost luată cu unanimitate de voturi.

„Proiectul de act normativ încalcă jurisprudența constantă a instanței constituționale ce a stabilit fără echivoc că independența justiției, că garanție constituțională, include securitatea financiară a magistraților, care presupune și asigurarea unei garanții sociale, cum este pensia de serviciu a magistraților”, transmitea, ieri, CSM.

Consiliu reamintește Executivului că, la referendumul din 26 mai, oamenii au votat împotriva emiterii de ordonanțe de urgență în domeniul justiției. 

„Totodată, nu poate fi ignorat faptul că voința populară exprimată în mod clar în cadrul referendumului din luna mai 2019 a fost în sensul eliminării ordonanțelor emise de puterea executivă în domeniul legilor justiției”, atrage atenția CSM.

Foto: INQUAM PHOTOS/Octav Ganea

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *