Wednesday, January 20, 2021
Jurnalism corect


Crucea Roșie Română a achiziționat din donații echipamente medicale de aproape patru milioane de euro

By Madalina Balaceanu , in #NeImplicam , at 17 aprilie 2020 Etichete: , , ,

Crucea Roșie Română a colectat de la persoane juridice și fizice suma de 5.252.176 de euro în cadrul campaniei naționale de strângere de fonduri „România Salvează România”. De asemenea, din donații prin SMS, fundația a strâns 68.076 euro.

Crucea Roșie Română a achiziționat echipamente medicale și materiale de protecție în valoare de 3.910.000 euro care au fost distribuite, în consultanță cu reprezentanții Guvernului României, către unități sanitare și autorități centrale și locale care intervin în mod direct în pandemie. Materiale de protecție au fost distribuite și către cele 47 de filiale ale Crucii Roșii Române din întreaga țară pentru a asigura protecția voluntarilor și personalului angajat.

Principalele achiziții realizate de Crucea Roșie Română sunt:

  • 10 aparate de testare rapidă COVID și 300 de kituri în valoare de 1.170.000 euro
  • 1 000 000 de măști sanitare în valoare de 793.000 euro
  • 000 maști FFP3 în valoare de 657.000 euro
  • 25 ventilatoare în valoare de 582.000 euro
  • 1 unitate mobila de terapie intensive ATI în valoare de 250.000 euro
  • monitoare pentru funcții vitale, injectomate, mănuși, viziere, combinezoane, dezinfectanți, termometre, 1 generator electric – în valoare de 458 235 euro

O parte dintre aceste materiale sunt încă în proces de livrare de la furnizorii contractați.

În prezent, Crucea Roșie Română mai are disponibili 1.341.941 de euro pe care îi va folosi pentru achiziția de echipamente și materiale sanitare conform necesarului  comunicat de către autorități ca fiind necesare celor din linia întâi care luptă cu  virusul.

“Suntem recunoscători întregului mediu de afaceri, care a reacționat cu atât de multă deschidere la nevoile unei țări aflate în stare de urgență și mulțumim tuturor persoanelor fizice care s-au solidarizat cu această cauză. Suntem onorați de încrederea pe care ne-au arătat-o donatorii noștri și îi asigurăm de întregul nostru angajament în luptă împotriva noului Coronavirus. Este important să rămânem la fel de uniți, implicați şi responsabili pentru că doar împreună vom diminua efectele negative ale acestei crize sanitare”, a declarant Ioan Silviu Lefter, director general Crucea Roșie Română.

Campania națională de strângere de fonduri “România salvează România” continuă. Se pot face donații de 2 euro prin numărul special de SMS 8827 cu textul “RomâniaSalveazăRomânia”, valabil în toate rețelele de telefonie mobilă din țară, fără costuri suplimentare. De asemenea, donații pot fi făcute și prin intermediul site-ului Crucii Roșii Române: www.crucearosie.ro sau direct în contul campaniei RO59BRDE410SV24517324100 (Lei), deschis la BRD Agenția Piața Romana.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *