Thursday, September 29, 2022
Jurnalism corect


Croația, la un pas de a aderare la Schengen

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 29 iunie 2022

Consiliul Uniunii Europene a solicitat avizul Parlamentului European cu privire la aplicarea integrală a setului de norme (acquis) Schengen în Croația, potrivit unui comunicat transmis miercuri, 29 iunie.

Odată ce Parlamentul va emite emis avizul, decizia poate fi înaintată Consiliului european spre adoptare. Decizia Consiliului trebuie adoptată în unanimitate de cele 26 de state membre care aplică deja toate părțile acquis-ului Schengen, plus Croația.

De la aderarea sa la UE, Croația a aplicat prevederile acquis-ului Schengen, cu excepția prevederilor privind ridicarea controalelor la frontierele interne.

Evaluarea Croației privind aderarea la Schengen a avut loc între 2016 și 2020. În octombrie 2019, Comisia Europeană a emis un punct de vedere feritor la Croația prin care a arătat că această țară a îndeplinit condițiile necesare pentru aplicarea tuturor părților acquis-ului Schengen. La 9 decembrie 2021, Consiliul a aprobat concluzii privind îndeplinirea condițiilor necesare pentru aplicarea deplină a acquis-ului Schengen în Croația.

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW