Friday, April 19, 2024
Jurnalism corect


Cristian Popescu Piedone, despre angajarea la primărie a nepoţilor săi: „Cu cine aţi vrea să lucrez, cu toţi trădătorii?”

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 1 aprilie 2024 Etichete: , ,

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a afirmat într-o declarație dată duminică cu privire la angajarea nepoților săi la primărie că, în cazul în care este vorba despre nepotul din a 17-a rudă, nu se încadrează în definiția nepotului de gradul 1 și, prin urmare, nu poate fi considerat o situație de incompatibilitate. De asemenea, a subliniat că pentru orice numire are acordul scris al Agenției Naționale de Integritate. Primarul a negat existența unei imoralități în această situație, declarând: „Cu cine ați prefera să lucrez, cu toți trădătorii?”

Primarul Sectorului 5 a fost întrebat într-o intervenţie la Digi24 despre angajarea la primărie a nepoţilor săi.

”Dacă este nepotul din a 17-a rudă, nu este nepotul de gradul 1”, a spus Cristian Popescu Piedone, precizând că pentru orice numire are acordul scris al Agenţiei Naţionale de Integritate.

”Rude înseamnă decât rude de gradul 1, asta înseamnă incompatibilitate”, a mai afirmat el.

De asemenea, referitor la imoralitate, Piedone a spus. ”Nu este nici imoralitate, cu cine aţi vrea să lucrez, cu toţi trădătorii? Voi sta lângă mine cu cei în care am încredere. Sunt singurul? Ia daţi o tură în toată Români asta. Eu am puterea să mi-o asum, nu există nicio latură a incompatibilităţii”, a completat Piedone.

”Piedone a promovat tot timpul capacitatea şi în jurul lui să stea tinerii, să stea cei care vor preia ştafeta”, a mai declarat primarul, precizând că se poate vedea acest lucru în organigrama Primăriei, în vârsta directorilor generali şi a şefilor de serviciu.

”Pepinierele de partid din România, cu tot respectul, de mulţi ani au încetat să mai existe. Ei s-au crezut nemuritori, nu au pe cine şi cum să lase. Şi dacă vorbim de familii, să se uite la ei, în teritoriu, pentru că nu mai există pepiniera, cui să îi predai ştafeta”, a completat Piedone, arătând că el are numai tineret în jurul lui.

”Aşa voi face li voi merge şi la Primăria Capitalei, terminăm cu dinozaurii. Eu sunt unul dintre ei, dar vreau să predau ştafeta. Cui? Tot la dinozauri? Nu se poate. Am predat şi la 4, şi la 5, voi preda şi la Capitală”, a declarat Cristian Popescu Piedone.

foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW