Monday, May 20, 2024
Jurnalism corect


Cristian Popescu Piedone, declarații uluitoare la reluarea dosarului Colectiv la Curtea de Apel: Veneam în fața dumneavoastră cu copiii mei morți și le spuneam cu toată sinceritatea, sunt nevinovat

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 30 septembrie 2020 Etichete: , ,

Cristian Popescu Piedone a dat declarații după ce a ajuns la Curtea de Apel București. Primarul ales al Sectorului 5 susține că a fost pus în fața unui pluton de execuție, făcând referire la condamnarea din primă instanță, în care a luat 8 ani și șase luni de închisoare.

Tribunalul București l-a condamnat pe Cristian Popescu Piedone la opt ani de închisoare, în primă instanță, în dosarul Colectiv. Miercuri, primarul ales al Sectorului 5 a avut termen la Curtea de Apel.

CITEȘTE ȘI: Piedone, primar la Sectorul 5 și inculpat la Curte | Noul edil, așteptat la instanță în procesul #Colectiv, în care a fost condamnat, în primă instanță, la 8 ani de închisoare

Fostul primar al Sectorului 4 susține că judecătorul de la Tribunalul București care l-a condamnat în primă instanță a executat un ordin.

Dacă vă referiți la acea  condamnare(n.r 8 ani și sase luni cu executare), declar cu toată responsabilitatea: Tribunalul București, prin decizia judecătorului, nu a făcut decât să execute un ordin și să mă aflu în fața unui pluton de execuție”, a precizat Piedone.

Întrebat fiind cine a dat ordinul ca Popescu Piedone să fie condamnat, acesta a avut un răspuns halucinant:

Reporter: Ordinul cui? Faceți acuzații grave la adresa unui judecător.

CPP: Nu știu domne ordinul cui, poate a lui nevastă-sa, nu știu cui.

Mai mult, Cristian Popescu Piedone a mai afirmat că s-ar fi considerat, în continuare, nevinovat pentru moartea celor 65 de tineri în noaptea de 30 octombrie 2015, la tragedia din clubul Colectiv, chiar dacă proprii lui copii și-ar fi pierdut viața în incendiu.

Am declarat în ultimul cuvânt pe care l-am avut la Tribunalul București. Și copiii mei, dacă se aflau în noaptea aia în acel bar, nu club, la fel veneam în fața dumneavoastră cu copiii mei morți și le spuneam cu toată sinceritatea: sunt nevinovat”, potrivit declarațiilor date de Cristian Popescu Piedone.

CITEȘTE ȘI: Asociația victimelor tragediei de la Colectiv: La 5 ani de la incendiu, mulțumită justiției, vom comemora cu Piedone primar

 

 

 

 

Sursă foto: Inquam Photos/Octav Ganea

 

 

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW