Tuesday, June 25, 2024
Jurnalism corect


Cristian Diaconescu acuză tabăra lui Eugen Tomac că vrea să bage PMP „în moarte clinică”

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 18 ianuarie 2022

Cristian Diaconescu, președintele Partidului Mișcarea Populară (PMP), îl acuză pe fostul lider Eugen Tomac că ar avea o strategie prin care ar încerca să bage partidul în moarte clinică, ca mai apoi să îl poată oferi altor formațiuni politice, în schimbul unor beneficii personale.

Îmi propusesem în aceste zile să păstrez tăcerea în legătură cu falsele frământări create în interiorul partidului, tocmai pentru a nu alimenta planul ticluit de o mână de colegi binevoitori de a vinde ieftin Partidul Mișcarea Populară”, a scris Cristian Diaconescu, pe Facebook.

Președintele PMP a enumerat motivele pentru care îl acuză pe Eugen Tomac că ar încerca să bage partidul în moarte clinică.

Așa-zisa ședință a Colegiului Național de săptămâna trecută, preluarea abuzivă a canalelor oficiale de comunicare ale PMP, alimentarea liderilor PMP cu informații și zvonuri false, precum și declarațiile și interviurile pe care domnul Tomac le oferă”, susține fostul ministru de Externe.

Scandalul din interiorul PMP pleacă de la informațiile referitoare la o negociere ce a avut loc între liderii partidului și liderii PNL. Fostul președinte, Eugen Tomac, l-a acuzat pe Diaconescu că ar fi negociat funcția de ministru al Justiției, în schimbul fuziunii dintre PMP și PNL.

Am un background profesional care îmi dă dreptul să nu mă împiedic și nici să depind de vreo funcție publică sau politică. Așadar, în ceea ce privește discuția cu lideri ai PNL pe care domnul Tomac o evocă, am participat la invitația și rugămintea acestuia din urmă, nu la invitația liberalilor. În cadrul acelei întâlniri nu s-a vorbit în niciun moment de funcția de ministru al Justiției, ci discuția deschisă de domnul Iulian Dumitrescu a vizat o cu totul altă tematică, legată de fondurile europene”, susține Cristian Diaconescu.

Diaconescu a mai precizat că membrii PMP au votat să „colaboreze pe proiecte” cu PNL, nicidecum pentru fuziune, așa cum susține Tomac.

În urmă cu trei zile, i-am propus domnului Tomac să ne înțelegem în interior pe temele pe care a creat și alimentat disputa internă. Având în vedere că acest lucru nu s-a întâmplat, mă simt nevoit să nu mai particip la nicio întâlnire care are, până la urmă, drept efect destrămarea Partidului Mișcarea Populară. Refuz să particip la orice încercare de sabotare a existenței și viitorului PMP și îmi doresc ca proiectele PMP să nu fie deturnate de interesele meschine ale unor colegi”, a explicat Diaconescu.

Liderul partidului înființat de fostul președinte Traian Băsescu a precizat că va înainta, marți, în instanță, contestațiile referitoare la încălcările Statutului PMP la adunarea din 12 ianuarie, când mai mulți membri au decis să convoace un congres pentru alegerea unui nou președinte.

Sursă foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW