Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Cristi Danileț ia în calcul intrarea în politică: Cine nu și-ar dori un om vertical, bătăios, care cunoaște legea? 

By Vîrban Robert , in Justitie Politic Stirile zilei , at 25 ianuarie 2024

Fostul judecător Cristi Danileț, proaspăt pensionat din magistratură, nu ar spune nu intrării într-un partid politic, însă susține că până la această oră nu a primit nicio ofertă în acest sens. 

„Nu mi s-a propus, dar sincer, aș fi vrut! Chiar am crezut că vor curge ofertele. Cine naiba nu și-ar dori un om vertical, bătăios , care cunoaște legea? Nu a sunat niciun telefon. Oricum, am anunțat că vreau să -mi continui activitatea în sfera civică și cred că aș putea fi un adversar politic foarte puternic. Zilele trecute l-am văzut pe Ponta că nu mai încăpea de mine . Și dacă unul că Ponta mă menționa , înseamnă că sunt văzut acolo că un potențial politic. Am timp să mă gândesc . Acum, 2024 e deja început , să zicem că e cam târziu să mai întru în politică , dar cine știe peste patru ani ce se poate întâmplă?”, a declarat Cristi Danileț, într-un interviu acordat pentru Aktual24.ro.

Nu ar spune nu nici unui post la CCR

Întrebat dacă ar accepta un post de judecător la Curtea Constituțională, în eventualitatea dacă acesta i s-ar oferi, fostul membru CSM s-a declarat favorabil unei asemenea perspective.

„Absolut! Cred că merit. Mă și văd acolo, sincer va spun. Adică este un loc unde trebuie să ajungă oameni cu studii, oameni cu poziții publice, care au scris cărți , care au predat studenților la drept și oameni în care politicienii ar avea încredere , indiferent de culoarea lor politică”, a declarat Danileț.

Cristi Danileț, unul dintre puținii criticii care mai rămăseseră în sistemul de justiție, s-a pensionat anul acesta din funcția de judecător, la vârsta de 48 ani. A fost exclus de nu mai puțin de trei ori din magistratură și de fiecare dată și-a recâștigat postul, după ce a atacat în instanță deciziile Secției pentru judecători a CSM.

Sursa foto: Inquam Photos / Liviu Florin Albei

Comentarii