Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Crin Bologa: Vă asigur că nu există coronavirus în DNA. Angajații veniți din zonele de risc se autoizolează

By Madalina Balaceanu , in Justitie Stirile zilei , at 9 martie 2020 Etichete: , ,

Procurorul-șef al DNA, Crin Bologa, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că a emis o circulară la nivelul instituției pentru a atrage atenția tuturor angajaților cu privire la măsurile pe care trebuie să le respecte în cazul în care vreun angajat ar putea fi infectat cu virusul Covid-19.

„Chiar din prima săptămână cum am ajuns am dat o circulară. Ne-am consultat cu medicul instituției. Nu există coronavirus în DNA și sperăm să nu existe. Toți angajații sunt responsabili, dacă au fost plecați în zone de risc, se autoizolează.

Am informat că cine se regăsește în astfel de situații sa ia măsurile de prevenție.
Într-o vineri sau sâmbătă, când nu era nimeni în DNA, am luat măsuri de igienă, s-a pulverizat în instituție”, a explicat șeful DNA.

Procurorul Crin Bologa este șef al DNA de pe 20 februarie, atunci când președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de numire în funcție al magistratului.

Cine este Crin Bologa

Bologa  a fost procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție Cluj, funcție pe care a ocupat-o la vârsta de doar 33 de ani, fiind astfel cel mai tânăr șef care conduce o structură teritorială a parchetului anticorupție.

La acest moment, procurorul Bologa (46 de ani) este adjunctul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj.

Acesta a absolvit Facultatea de Drept de la Cluj-Napoca, în 1995. Între 1999 și 2005 a fost procuror criminalist la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj.

În anul 2009 procurorul a preluat şefia Secţiei Judiciar, pe care a asigurat-o până în 2013, când a devenit prim-procuror al judeţului, funcție pe care a părăsit-o în 2018, când i-a expirat cel de-al doilea mandat.

Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *