Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


BREAKING Vaccinul dezvoltat de Moderna, aprobat în UE

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 6 ianuarie 2021

Vaccinul anti-COVID dezvoltat de Moderna a fost aprobat, miercuri, de către Agenția Europeană a Medicamentului (EMA). Serul poate fi administrat persoanelor cu vârsta de peste 18 ani. 

Odată ce EMA a recomandat aprobarea vaccinului, decizia finală va fi luată de Comisia Europeană, după consultări cu guvernele UE.

Vaccinul dezvoltat de Moderna folosește același tip de tehnologie ca cel dezvoltat de laboratoarele Pfizer și BioNTech. numită ARN Mesager Sintetic (mRNA) și, potrivit testelor clinice, are o eficiență de 94,5%.

Emer Cooke, directorul executiv al EMA, a declarat că vaccinul dezvoltat de Moderna reprezintă o nouă armă pentru a depăși criza sanitară provocată de virusul SARS-CoV-2.

Acest vaccin ne asigură un alt instrument pentru a depăși criza actuală. Recomandarea celui de-al doilea vaccin în doar un an de când OMS a declarat pandemia de coronavirus reprezintă un testament al efortului și angajamentului de care au dat dovadă cei implicați în lupta cu noul virus”, a declarat Emer Cooke.

Sursă foto:

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *