Friday, July 5, 2024
Jurnalism corect


Criminalul din Berceni, care a ascuns cadavrul fetei de 12 ani pe care a ucis-o în lada canapelei, a fost condamnat definitiv la 26 de ani de închisoare

By Ana Teșcan , in Justitie Stirile zilei , at 1 iulie 2024 Etichete: , , ,

Ilie Marcel Șerbuc, acuzat că a ucis-o pe fetița concubinei sale și a ascuns-o în lada canapelei, a fost condamnat luni, 1 iulie, la 26 de ani de închisoare pentru omor calificat și tâlhărie. Decizia instanței este definitivă. 

Bărbatul în vârstă de 37 de ani fusese condamnat în 3 aprilie, de Tribunalul București, la 26 de ani de închisoare.

Sentința a fost contestată la Curtea de Apel București, care luni, 1 iulie, a dat decizia definitivă. Judecătorii i-au respins apelul și au dispus ca Marcel Șerbuc să execute 26 de ani de închisoare.

„Respinge, ca nefondate, apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și de către inculpatul Șerbuc Ilie-Marcel împotriva Sentinței penale nr. 423/F din data de 03 aprilie 2024, pronunțată de Tribunalul București – Secția I Penală în Dosarul nr.29404/3/2023.

În temeiul art.424 alin.3 din Codul de procedură penală, deduce din pedeapsa de 26 ani închisoare, aplicată inculpatului prin sentința penală apelată, perioada arestării preventive, începând cu data de 22 august 2023 la zi”, potrivit deciziei Curții de Apel București.

Judecătorii au menținut decizia Tribunalului București și în cazul daunelor. Astfel, Marcel Şerbuc este obligat să plătească daune tatălui biologic al fetei în cuantum de 80.000 de euro, iar fratelui vitreg, 15.000 de euro.

Context

Crima lui Șerbuc a șocat opinia publică în luna iunie a anului trecut. Trupul unei fete de 12 ani a fost găsit în lada canapelei într-un sac de plastic, într-un apartament din cartierul bucureștean Berceni.

Ilie Marcel Șerbuc, suspectat că a ucis-o pe fiica concubinei sale, a fost dat în urmărire internaţională pe 9 iunie și adus în țară, din Olanda, în august.

Legiştii au stabilit că moartea fetei a fost violentă, produsă prin asfixie mecanică cu un șiret.

Bărbatul a declarat, potrivit avocatului familiei victimei, Adrian Cuculis, că fetița, Ana Maria, l-a lovit, iar el a ripostat, lovind-o peste faţă. Fata s-a dezechilibrat şi s-a lovit de cadă. Din lovitura suferită, aceasta a început să sângereze pe gură, iar el s-a speriat, a luat un şiret şi a strangulat-o.

În opinia mea Marcel Șerbuc minte și încearcă  scape cu acuzația de lovituri  cauzatoare de moarte și nu de omor”, a spus atunci avocatul Cuculis, pentru Main News.

Șerbuc și-ar fi agresat și fosta iubită, însă, și-a retras plângerea penală, potrivit obiectivdesuceava.ro.

Sursa foto: Uniunea Europeană

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW