Wednesday, January 19, 2022
Jurnalism corect


Suma impresionantă de bani strânsă în campania europeană pentru găsirea unui vaccin anti-COVID-19

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 26 mai 2020 Etichete: , , , , ,

Cu ajutorul campaniei Comisiei Europene s-au strâns aproape 10 miliarde de euro pentru finanțarea cercetării internaționale privind teste, tratamente și vaccinuri împotriva Covid-19.

Conform șefei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, campania de strângere de fonduri a depășit pragul de 10 miliarde de dolari, conform Reuters.

Inițiativa CE a fost lansată pe data de 4 mai. Prin această campanie s-a reușit să se adune promisiuni ale guvernelor, instituțiilor, fundațiilor și persoanelor din toată lumea.

Valoarea totală a donațiilor se ridică la suma de 10,4 miliarde de dolari (9,5 miliarde de euro), a anunțat într-un mesaj postat pe Twitter von der Leyen.

„Excelent rezultat. Am atins un prim jalon în maratonul donatorilor în vederea unui răspuns mondial împotriva coronavirusului, condus de Comisia Europeană„, a subliniat oficialul european.

Operațiunea de strângere de fonduri urmează să continue până la sfârșitul lui mai.

Campania face parte dintr-un plan internațional de acțiune împotriva pandemiei covid-19, lansat la sfârșitul lui aprilie. de către Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW