Sunday, May 5, 2024
Jurnalism corect


Premierul Ciucă și Marcel Ciolacu ar putea merge la Bruxelles să negocieze creșterea pensiilor

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 20 septembrie 2022 Etichete: , , , ,

Premierul Nicolae Ciucă și președintele PSD, Marcel Ciolacu, vor merge personal la Bruxelles să negocieze creșterea pensiilor, după cum a anunțat marți, 20 septembrie, liderul social-democraților.

De asemenea, în ceea ce privește bugetul pentru anul viitor, discuțiile în coaliția de guvernare au început deja, a dat acesta asigurări.

„Au început discuții în ceea ce privește bugetul pe anul viitor. Am anunțat deja că este prima dată în istoria post-decembristă când începem discuțiile (pe buget – n.red.) acum, ca să le finalizăm în noiembrie. În acest moment, premierul colectează de la toți miniștrii un draft întreg cu date cu care se va merge la Bruxelles să negociem. Este posibil ca și eu, și premierul să mergem personal la Bruxelles să discutăm”, a declarat Ciolacu, întrebat în acest sens.

Ciolacu a menționat că bugetul va fi votat de Crăciun.

„Știți cum se vota pe repede înainte, de Crăciun, în ajun de Crăciun, bugetul României”, a adăugat el.

Amintim că ministrul Muncii, Marius Budăi, a afirmat că PSD va propune coaliţiei de guvernare ca pensiile să crească cu cel puţin zece procente începând cu anul viitor. Marius Budăi susţinea, totodată, că nu există la nivelul coaliţiei de guvernare tensiuni pe tema majorării pensiilor.

„În momentul construcţiei bugetului pe anul 2023 se va lua decizia finală asupra procentului, dar e clar că o majorare la pensii va fi şi propunerea PSD, pe care o punem pe masa dialogului la coaliţie, este aceea de a fi cel puţin 10%”, a declarat Marius Budăi, într-un interviu difuzat luni seară de Antena 3.

CITEȘTE ȘI Ministrul Muncii: PSD cere creșterea pensiilor cu cel puțin 10%

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii