Thursday, July 4, 2024
Jurnalism corect


Crește numărul de infectări cu coronavirus / Ce spune ministrul sănătății

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 20 iunie 2022

Pe fondul eliminării totale a restricțiilor, numărul de noi infectări cu coronavirus a reînceput să crească. Conform datelor transmise de Ministerul Sănătății, în săptămâna 13 – 19 iunie au fost înregistrate 2.609 cazuri noi de persoane infectate cu coronavirus, dintre care 343 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Până în prezent, pe teritoriul României, au fost înregistrate 2.915.487 cazuri de infectare cu coronavirus. Incidența înregistrată la 14 zile este de 0,14.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 în prezent este de 458. De asemenea, la ATI, sunt internate 46 persoane. Dintre cei 46 pacienți internați la ATI, 41 sunt nevaccinați.

Din totalul pacienților internați în prezent, 48 sunt minori, toți fiind internați în secții și 0 la ATI.

Rafila: Nevoia de ATI e minimală

Tendința de creștere a fost remarcată și de ministrul sănătății. Alexandru Rafila susține însă că nu există o presiune importantă asupra secțiilor de terapie intensivă.

„Am crescut de la 300 la 400 cazuri în medie pe zi. Semnul bun e că nevoia de servicii medicale spitalicești și mai ales de ATI a fost minimală. Sperăm să rămână la fel”, a spus Alexandru Rafila.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW