Friday, November 29, 2024
Jurnalism corect


COVID-19 în Europa / Țările care au impus noi restricții de călătorie pentru străini / Reacțiile liderilor din Europa

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 28 august 2020 Etichete: , , , , , , ,

În contextul pandemiei de COVID-19, mai multe țări din Europa au impus noi măsuri de restricții pentru străinii care călătoresc pe teritoriul lor. Emmanuel Macron susține că închiderea granițelor este ineficientă în lupta cu virusul și face apel la o colaborare cu Angela Merkel pentru a evita repetarea greșelilor din luna martie.

Ungaria își închide frontierele începând cu 1 septembrie

Șeful de cabinet al premierului Viktor Orban a declarat, vineri, că Ungaria își va închide granițele de la 1 septembrie, iar străinii vor putea intra în țară doar în cazuri justificate, relatează Reuters.

Excepție de la regulă vor face convoaiele militare, tranzitul umanitar și călătoriile de afaceri.

Cetățenii ungari care se întorc din străinătate vor putea ieși din carantină numai după ce prezintă două teste negative la COVID-19.

Gergely Gulyas, șeful de cabinet al lui Viktor Orban, a mai declarat că aceste reguli vor fi în vigoare cel puțin o lună.

Cetățenii străini nu vor mai putea intra în Ucraina până pe 28 septembrie

Ucraina a decis să interzică intrarea cetățenilor străini pe teritoriul țării, începând cu 29 august. Măsura este valabilă până pe 28 septembrie.

Excepție de la această regulă fac anumite categorii de persoane care vor fi nevoite să prezinte la trecerea frontierei o asigurare medicală care să acopere costurile unui tratament pentru COVID-19 și costurile privind cheltuielile de carantină. Polița de asigurare trebuie să fie eliberată de o companie de asigurări care are reprezentanță în Ucraina.

Categoriile de persoane care vor putea intra pe teritoriul Ucrainei:

Rudele de gradul I ale cetăţenilor ucraineni; persoanele care deţin un permis de muncă în Ucraina; specialişti care sosesc în Ucraina la invitaţia reprezentanţilor companiilor ucrainene; persoanele aflate în tranzit care deţin documente ce confirmă părăsirea Ucrainei în maximum 2 zile de la intrarea pe teritoriul acesteia; persoane care au drept de şedere permanentă sau temporară în Ucraina, confirmat prin documente justificative; persoanele sosite la studii; persoanele sosite în Ucraina pentru tratament medical; conducătorii autovehiculelor de transport marfă, membrii echipajelor aeronavelor, navelor maritime şi fluviale şi echipajelor de tren; personalităţile culturale care sosesc la invitaţia instituţiilor de cultură; persoanele care participă la competiţii sportive; persoanele care transportă celule STEM pentru transplant; membrii delegaţiilor oficiale ale statelor străine, angajaţii organizaţiilor internaţionale, precum şi persoanele ce îi însoţesc, care sosesc la invitaţia Preşedintelui Ucrainei, Parlamentului, Guvernului, Administraţiei Prezidenţiale, Ministerului Afacerilor Externe”, se arată într-un comunicat emis de MAE.

Belgia a introdus România pe lista țărilor din zona roșie

Conform autorităților belgiene, începând cu data de 26 august, întreg teritoriul României va fi încadrat în zona roșie.

Românii care vor sosi în Belgia vor fi nevoiți să își facă un test PCR pentru a confirma că nu sunt infectați cu COVID-19 și să stea în autoizolare timp de 14 zile.

Polonia interzice zborurile din România și din alte 45 de țări începând cu 2 septembrie

România a fost inclusă pe lista țărilor cu care Polonia va interzice toate zborurile începând din 2 septembrie. Este pentru a doua oară când Polonia își suspendă zborurile în contextul pandemiei.

„Din cauza ameninţării răspândirii infecţiilor cu virusul SARS-CoV-2, este necesar să ne exercităm dreptul de a reintroduce o interdicţie a traficului aerian pentru a reduce ameninţarea la adresa sănătăţii publice”, se arată în proiectul de act normativ citat de Reuters și de Agerpres.

Printre ţările afectate de reintroducerea interdicţiei zborurilor se numără Franţa, Spania, Muntenegru, Croaţia, România, SUA, Israel, Mexic şi Brazilia.

Germania a inclus Municipiul București și alte 17 județe în zona de risc

În acest moment, 17 județe și Municipiul București se află pe lista zonelor de risc, iar cetățenii acestora care doresc să călătorească în Germania vor fi nevoiți să prezinte un test COVID-19 negativ, făcut cu cel mult 48 de ore înainte de sosirea în țară sau să se testeze în 72 de ore de la sosirea în Germania.

Lista județelor incluse de Germania pe lista zonelor de risc: Municipiul București, Argeș, Bihor, Bacău, Brăila, Braşov, Buzău, Dâmboviţa, Galaţi, Gorj, Ialomița, Ilfov, Mehedinți, Neamț, Prahova, Timiș, Vaslui și Vrancea.

Suedia, prima țară din Europa care a eliminat atenționările de călătorie pentru România

Suedia este prima țară din Europa care a retras avertizarea de călătorie pentru cetățenii săi care intenționau să meargă în România. Avertizările pentru „călătoriile neesențiale” au fost retrase de Suedia pentru Olanda, Bulgaria și România

Suedia a mai retras avertizările de călătorie pentru Andorra, Belgia, Danemarca, Franța, Grecia, Islanda, Italia, Croația, Liechtenstein, Luxemburg, Monaco, Norvegia, Polonia, Portugalia, San Marino, Elveția, Spania, Cehia, Germania, Ungaria, Vatican și Austria.

Emmanuel Macron suștine că închiderea frontierelor este ineficientă

Președintele Franței, Emmanuel Macron, susține că închiderea frontierei între două țări este ineficientă în lupta contra răspândirii virusului.

Închiderea frontierei între două ţări nu are niciun sens atunci când există focare, zone de circulaţie activă aşa cum le numim acum, care sunt clar identificate”, a declarat Emmanuel Macron în timpul unei vizite la o fabrică de medicamente.

Acesta a precizat că va colabora cu Angela Merkel pentru a evita repetarea greșelilor din luna martie.

Vom lucra în zilele următoare pentru a avansa pe acest subiect. Să nu repetăm greşelile din martie în această privinţă. Ar fi contraproductiv şi, mai presus de orice, este ineficient în lupta contra răspândirii virusului”, a precizat Președintele Franței.

Angela Merkel: Va trebui să învățăm să trăim cu virusul

Cancelarul Germaniei a spus că situația se va complica în lunile următoare și că nimic nu va mai fi ca înainte de pandemie.

Trebuie să ne așteptăm ca situația să se complice în lunile următoare.(…) E serios. Mai serios decât a fost până acum. Va trebui să învățăm să trăim cu virusul(…)Nimic nu va mai fi ca înainte de pandemie, ea ne va lovi dur şi în mod existenţial”, a spus Angela Merkel în cadrul unei conferințe de presă.

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *