Sunday, June 23, 2024
Jurnalism corect


Costel Alexe, audiat la DNA în dosarul în care este acuzat de luare de mită

By Vîrban Robert , in Justitie Stirile zilei , at 7 ianuarie 2021

Fostul ministru al mediului, Costel Alexe, a fost audiat joi la sediul Direcției Naționale Anticorupție în dosarul în care este acuzat de luare de mită, fiindu-i adusă la cunoștință începerea urmăririi penale. 

Costel Alexe a stat circa jumătate de oră în sediul DNA, iar la ieșire a declarat că se consideră nevinovat.

DNA îl acuză pe Costel Alexe de luare de mită

Direcția Națională Anticorupție a solicitat luni președinelui României încuviințarea urmăririi penale pentru cercetarea lui Costel Alexe. Fostul ministru al Mediului este acuzat de luare de mită și instigare la delapidare.

În perioada martie-aprilie 2020, persoana respectivă ar fi pretins, în mod direct, de la managerul unui combinat siderurgic, mai multe produse din tablă în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor sale de serviciu referitoare la alocarea cu titlu gratuit către fabrica respectivă a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră și la monitorizarea măsurilor luate de această societate comercială pentru închiderea unui depozit de deșeuri neconforme.
Foloasele respective, în cantitate de 22 tone (aprox. 103.000 lei), ar fi fost primite în datele de 23 aprilie 2020 și 07 iulie 2020, la punctul de lucru al unei societăți comerciale administrată de o rudă de-a sa”, transmite DNA.

Costel Alexe a fost ministru al Mediului în guvernele conduse de Ludovic Orban. În prezent, ocupă funția de preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi.

CITEȘTE ȘI: Costel Alexe, după ce DNA a cerut încuviințarea începerii urmăririi penale pe numele său: Nu am luat în întreaga mea activitate publică foloase necuvenite cu încălcarea legii

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Info to that Topic: mainnews.ro/costel-alexe-audiat-la-dna-in-dosarul-in-care-este-acuzat-de-luare-de-mita/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *