Wednesday, April 1, 2020
Jurnalism corect


Corpul de Control al Ministerului Finanțelor anchetează achizițiile suspecte de echipamente sanitare în cazul crizei COVID-19

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 26 martie 2020 Etichete: , , , ,

Corpul de Control al Ministerului de Finanțe anchetează achizițiile, prin încredințare directă,  de echipamente sanitare pentru împiedicarea răspândirii și combaterea COVID-19. Anunțul a fost făcut de Ionel Dancă, șeful Cancelariei Prim-ministrului, după ce s-a aflat că printre firmele care au obținut contracte se numără una care comercializează articole vestimentare, promovată de Cătălin Botezatu și o firmă din județul Giurgiu, înființată în 2019, care se ocupă cu comerțul cu amănuntul.

Potrivit lui Ionel Dancă, dat fiind contextul situației de criză, se fac multe achiziții de echipamente medicale în regim de urgență prin încredințare directă. Acesta a precizat că în urma mai multor solicitări, s-a dispus o anchetă a Corpului de Control.

„Ne-a fost semnalat acest caz în mai multe situații, în baza mai multor solicitări și în acest moment la Ministerul Finanțelor Publice a fost dispus un control în acest caz, pentru a verifica modul în care s-a făcut această achiziție. Ceea ce vrem sa transmitem este că suntem într-o situație de urgenta. Evident ca prioritatea Guvernului este de a desfășura achiziții într-un mod rapid de materiale sanitare, pentru a face fata eforturilor de limitare a răspândirii infecțiilor cu coronavirus, însă, nu vom tolera specula în astfel de situații și contractele abuzive. Deocamdată nu avem concluziile Corpului de Control, s-a dispus o ancheta a Corpului de Control la nivelul Ministerului Finanțelor Publice în acest caz și, când vom avea concluziile, o să putem comunica ce s-a întâmplat. Semnalul pe care vrem să-l transmitem este că pot apărea diverse situații de speculă sau de achiziții abuzive și aceste situații vor fi verificate și sancționate. Nu avem nici o toleranta în aceasta privință”, a declarat Ionel Dancă la RFI.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

Citeste si:  Secretarul general al Guvernului solicită desființarea Institutului Revoluției Române, condus de Ion Iliescu

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW