Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Copiii ai căror părinți au fost infectați cu coronavirus și nu pot fi îngrijiți de rude vor fi luați în grija statului

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 27 martie 2020 Etichete: ,

Copiii ai căror părinți s-au infectat cu coronavirus și nu pot fi îngrijiți de alte rude vor fi luați în grija statului, prin intermediul direcțiilor de asistență socială și protecție a copilului, potrivit președintelui Autorității pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții.

„În situațiile familiilor care au un copil sau mai mulți copii cu dizabilități și care se află în contextul nefericit că ambii părinți să fie bolnavi și să necesite spitalizare în regim de urgență, iar copilul este asimptomatic sau este sănătos și, foarte important, nu există niciun fel de alternativă în familia restrânsă, în familia lărgită, la rude, la cunoștințe, în cercul de prieteni, care să poată îngriji temporar, pe o perioadă determinată copilul, și la solicitarea părintelui, direcția de protecție a copilului poate veni în ajutor și poate prelua copilul pentru o perioadă determinată de timp”, a spus Mădălina Turza, președintele Autorității pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții.

Potrivit Mădălinei Turza, măsura se poate aplica și în cazul copiilor fără dizabilități.

„Aceasta nu este o procedura excepțională, ea a existat dintotdeauna la nivelul direcțiilor de asistență socială și protecție a copilului, pentru acele situații în care creșterea și îngrijirea unui copil în familie nu mai era posibilă”, mai spune Turza.

Potrivit Ziare.com, după ce DGASPC preia un copil care se află într-o astfel de situație, acesta va fi cazat într-un spațiu special de izolare. Copilul nu va sta alături de ceilalți copii aflați în sistemul de protecție socială. După ce vor fi testați pentru Covid-19 iar rezultatele ies negative, aceștia vor fi mutați în zone care aparțin sistemului de protecție.

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] There you can find 38280 additional Information to that Topic: mainnews.ro/copiii-ai-caror-parinti-au-fost-infectati-cu-coronavirus-si-nu-pot-fi-ingrijiti-de-rude-vor-fi-luati-in-grija-statului/ […]

  • … [Trackback]

    […] Info on that Topic: mainnews.ro/copiii-ai-caror-parinti-au-fost-infectati-cu-coronavirus-si-nu-pot-fi-ingrijiti-de-rude-vor-fi-luati-in-grija-statului/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *