Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Controverse mari, după ce „Gheboasă” a cântat la UNTOLD melodii despre droguri. Expert antidrog: Să ne apărăm copiii de influencerii negativi

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 6 august 2023 Etichete: , , , ,

Zeci de mii de tineri, unii chiar minori au dansat și au aplaudat pe melodiile unui trapper cunoscut sub numele de „Gheboasă”(n.r. numele real este Gabriel Gavriș).  Melodiile cântate de „Gheboasă” au stârnit controverse din cauza versurilor vulgare. Cătălin Țone, specialist antidrog, a atras atenția că unele melodii ale câmtărețului menționat mai sus încurajează consumul de droguri.

„Aceștia sunt idolii copiilor noștri!

Pentru ei le dăm bani copiilor noștri, să-i aplaude la unele festivaluri.

Selecție versuri din piesa “Droguri și p…e” :

„Astăzi avem droguri și p…..e,

Nimeni nu poate să reziste…

Eu sunt Gheboasă din junglă,

În trecut am tras doar pungă.

Acuma tragem doar la d…

Și facem banii pe lângă, ca să ne-ajungă.

Droguri și p…

Dă-te…

Îi pun p…pe frunte

Să ne apărăm copiii de influencerii negativi”, a scris specialistul antidrog, Cătălin Țone, pe pagina sa de Facebook.

Comentariile despre melodiile lui „Gheboasă” sunt împărțite. În timp ce unii condamnă ferm această  formă de „manifestare culturală”,  alții spun că și melodiile populare românești conțineau vulgarități, iar copiii ar putea fi ținuți departe de droguri, doar prin vigilența părinților și a autorităților.

„România, educată rău! Rușine!”. „Eu cred că ei sunt atenți la ritm, nu la versuri”. Lasă, că nu îi obligă nimeni să se drogheze, e alegerea lor. Părinții și Poliția trebuie să fie atenți”, sunt câteva dintre reacțiile internauților.

Festivalul UNTOLD 2023 s-a organizat, la Cluj, în perioada 4-6 iulie. Potrivit organizatorilor, au participat peste 100.000 de persoane din toată țara. Poliția a depistat mai multe persoane sub influența drogurilor în drum spre festival și a  prins în flagrant  un traficant de droguri extrem de periculoase. Bărbatul le vindea nestingherit, în apropierea UNTOLD. Mai multe detalii, puteți citi aici.

Sursă foto: Inquam Photos / Simion Tătaru

 

Comentarii