Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Numărul cazurilor de COVID-19, în creștere în Europa și China / Ministrul Sănătății: Nu putem discuta de un val 6 al pandemiei

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 15 martie 2022

Numărul de cazuri de COVID-19 a început să crească din nou pe teritoriul Europei și în China, dar ministrul Sănătății susține că acest lucru ar trebui să ne preocupe în momentul în care numărul ridicat de îmbolnăviri „se cuplează” cu un număr ridicat de cazuri grave și spitalizări. 

Germania, de exemplu, a înregistrat 198.888 de cazuri noi de infectare cu coronavirus în ultimele 7 zile, cu 42.000 mai mult față de acum o săptămână.

În cazul Chinei, luni au fost raportate 3,507 de cazuri de COVID-19, aproape dublu față de ziua precedentă și unul dintre recordurile din ultimii 2 ani, relatează Reuters.

Luni, Franța a raportat 18.853 de noi cazuri de COVID-19, Italia a raportat 28.900, Austria – 34.220 și Olanda – 45.892, potrivit datelor puse la dispoziție de autorități.

Chiar și România se confruntă cu o creștere a cazurilor de COVID-19. Marți, pe teritoriul țării noastre au fost raportate 4,854 de noi îmbolnăviri, aproape dublu față de ziua precedentă.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a explicat, în cadrul unui interviu acordat RFI, că această creștere înregistrată în Europa de Vest este normală, având în vedere că vine pe fondul restricțiilor anulate, întrucât au crescut interacțiunile sociale.

Nu este îngrijorător, atât timp cât vedem doar o creştere a numărului de cazuri şi nu vedem o creştere a numărului de cazuri în spitale (…). Rămâne să vedem şi în Europa de Vest cum vor evolua lucrurile, pe măsură ce se apropie vara. Creşterea poate să devină preocupantă, în cazul în care numărul de cazuri mai mare se cuplează şi cu un număr mai mare de spitalizări sau cazuri grave. Dacă însă creşterea numărului de cazuri este doar rezultatul unor forme uşoare de boală, atunci ea nu mai reprezintă o problemă de sănătate publică”, a declarat Alexandru Rafila, citat de News.ro.

Un eventual val șase al pandemiei de coronavirus, pe teritoriul Europei, ar putea să vină în toamnă, a precizat ministrul.

Monitorizăm lucrurile îndeaproape, încât să vedem ce se întâmplă, dar nu putem discuta de un val şase, putem discuta cel mult de o stabilizare a numărului de cazuri din valul cinci, nu discutăm despre un val şase. Un val şase presupune o altă tulpină care circulă şi care se transmite susţinut în comunitate, iar lucrul acesta nu cred că se va întâmpla înainte de această toamnă, poate nici în toamnă nu se va întâmpla, aşa că nu cred că trebuie să îngrijorăm populaţia în mod inutil”, a adăugat ministrul Sănătății.

Totodată, în cazul Chinei, Rafila susține că Asia, în general, se află la debutul valului Omicron, astfel că o comparație între cele două continente „nu stă în picioare”.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Information on that Topic: mainnews.ro/numarul-cazurilor-de-covid-19-in-crestere-in-europa-ministrul-sanatatii-nu-putem-discuta-de-un-val-6-al-pandemiei/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *