Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Controverse după ce Rareș Bogdan a apărut la piață cu un ceas de 26.000 de euro. „Port ce vreau eu și cum vreau eu, pentru că îmi permit să fac asta”

By Preda Maria , in Politic Stirile zilei , at 13 noiembrie 2023 Etichete: , , , ,

Europarlamentarul și prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a stârnit controverse în presă după ce s-a afișat cu un ceas de peste 26.000 de euro la mână, într-o vizită pe care a făcut-o vineri, împreună cu liderii PNL, la piața din Șimleul Silvaniei.  

Rareș Bogdan, dar și alte nume sonore din PNL, precum liderul partidului, Nicolae Ciucă, și vicepreședintele Camerei Deputaților, Lucian Bode, au făcut o vizită în județul Sălaj, participând la inaugurarea celei mai moderne Piețe Agroalimentare din Transilvania. Prim-vicepreședintele PNL a fost surprins, printre rafturile de legume, etalându-și ceasul de 30.000 de euro. După postarea imaginilor pe rețelele de socializare, internauții au remarcat ceasul de lux pe care îl purta Rareș Bogdan, în timp ce se pregătea să cumpere legume.

Referitor la această situație, Rareș Bogdan a declarat: „Eu sunt un om asumat, de asta îmi permit să port şi ceasuri de care vreau eu şi costumele, eu nu mă duc în salopetă şi nu-mi pun ceas Pobeda să fie fericiţi socialiştii lui Ciolacu, port ce vreau eu şi cum vreau eu, pentru că am lucrat în mediul privat şi pentru că îmi permit să fac asta”.

Întrebat de jurnaliști dacă gestul său este moral, prim-vicepreședintele PNL a replicat: „Doamnă, e ceasul meu. Uite, acum am altul, mai ieftin e drept, nu-i aşa de scump, ăsta cred că este vreo 10.000 (n.r. euro). Am ceasuri în declaraţia de avere de 200.000 (n.r. euro), am câştigat bani la Realitatea, din presă. Iertaţi-mă, ce vreţi să fac? Vreţi să mă îmbrac ca Mao Zedong să-i placă lui Ciolacu, să mă îmbrac în ăla şi să-mi iau ceas Pobeda? Hai să fim serioşi, asta e problema românilor? Lor le place Pobeda, că ăla îl avea Stalin, nepoţii lui”.

Ceasul purtat de Rareș Bogdan este un Rolex Yacht Master 40, acesta putând fi achiziționat din doar două locuri selecte din București.

Conform ultimei declarație de avere a lui Rareș Bogdan, acesta deține un apartament în muncipiul Cluj de 100 m2, o casă de 321 m2 în localitatea Voluntari, județul Ilfov, și două terenuri intravilane, în municipiul Alba Iulia și în Voluntari. Alte bunuri declarate ale acestuia sunt tablourile în valoare de 200.000 de euro, argintărie de 15.000 de euro, bijuterii de 150.000 de euro și ceasuri în valoare de 200.000 de euro. Deține mai multe conturi în lei și în euro.

Înainte de a intra în politică, Rareș Bogdan a lucrat timp de mai mulți ani în mass-media, fiind angajat al trustului de presă Realitatea Plus.

Sursă foto: Facebook / Rareș Bogdan

Comentarii