Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Control la Spitalul Orășenesc Corabia, după ce au apărut filmări cu un bătrân căzut în genunchi pe holuri, fără să primească ajutor / UPDATE: Medicul de gardă a fost amendat cu 6.000 de lei

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 11 ianuarie 2021

UPDATE Ora 10:00 În urma controlului efectuat de DSP, medicul de gardă a fost amendat cu 6.000 de lei, asistenta medicală cu 3.000 de lei, iar unitatea sanitară a primit avertisment, a anunțat Vlad Voiculescu, pe Facebook.

Verificarea echipei de control a DSP s-a încheiat astăzi dimineață la orele 02.00 și a fost înaintată Corpului de Control al ministrului Sănătății.

Au fost decise următoarele măsuri:
1. Amendă comtravențională medicului de gardă în valoare de 6000 lei în conformitate cu art. 26 litera b “refuzul acordării asistenței medicale de urgență unui pacient de către un medic din cadrul UPU sau CPU”;
2. Amendă contravențională asistentei medicale în valoare de 3000 lei în conformitate cu art. 32, litera k “nerespectarea precauțiunilor universale și a protocoalelor de lucru de către personalul medical și auxiliar”;
3. Avertisment pentru unitatea sanitară;
4. S-a dat termen imediat pentru discutarea cazului în comisia de etică a unității sanitare și luarea măsurilor care se impun;

5. S-a dispus refacerea și însușirea protocoalelor de lucru cu întreg personalul

Știrea inițială

Ministerul Sănătății a trimis o echipă de control a DSP Olt la Spitalul Orășenesc din Corabia, după ce, în spațiul public, au apărut imagini cu un bătrân ce stă în genunchi pe holul unității medicale, implorând să fie ajutat. Vlad Voiculescu susține că astfel de cazuri trebuie tratate cu profesionalism de către personalul spitalicesc. 

Am urmărit și eu imaginile care au fost postate pe rețelele de socializare online de la Spitalul Orășenesc din Corabia și am cerut aseară trimiterea de îndată a unei echipe de control la fața locului pentru a stabili ce s-a întâmplat cu exactitate cu acest domn. După ce voi avea toate informațiile, voi putea lua o decizie pentru ca astfel de situații să fie tratate cu mult mai mult profesionalism de către personalul spitalicesc”, a declarat ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Sănătății.

Bătrânul afirmase că a suferit un accident vascular cerebral și s-a chinuit să se ridice pentru a se așeza pe un scaun, fără a primi ajutor din partea personalului medical.

Un bătrânel,căzut pe jos ,singur în sala de așteptare. Imaginile or să spună mai mult despre el(…) Văzând că nu îl pot ridica singură, (avea picioarele sleite de puteri,spunea ca suferise in trecut și un AVC)am mers sa anunț un medic. Am anunțat o Dna Dr respectabilă,cu parul puțin mov(…) Răspunsul doamnei: -„Să vină infirmierele „s-a întors și fără urmă de umanitate a plecat(…) Prima” doamnă” mai calmă ce-i drept, asistentă,incerca sa ajute ,se uita la mine ,eu la dânsa . A plecat după infirmiere și dumneaei”, a scris, pe Facebook, femeia care l-a observat pe bătrân.

Încep această postare,cu un gust amar ce pleacă din ? spre ?, după o vizită de o ora în „Spitalul”Orășenesc Corabia…

Publicată de Temelie Madalina pe Vineri, 8 ianuarie 2021

Sursă foto: Temelie Mădălina / Facebook

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *