Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Rusia lansează un nou val de atacuri masive în Ucraina: Zeci de drone și rachete vizează Kievul și alte regiuni, inclusiv Cernăuți

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 16 octombrie 2024 Etichete: ,

Până la ora 7:40, ora locală, Rusia a efectuat un atac cu 136 de drone și trei rachete asupra Ucrainei. Forțele aeriene ucrainene au anunțat pe Telegram că au reușit să distrugă 51 dintre aceste drone. În același timp, 20 de drone continuau să fie monitorizate pe cerul ucrainean, în timp ce 60 erau de negăsit, posibil afectate de măsuri de război electronic.

Dintre dronele distruse, 51 au fost doborâte deasupra a 14 regiuni, inclusiv în jurul capitalei, Kiev. Alte regiuni vizate au fost Sumî, Cerkasî, Kirovohrad, Ternopil, Herson, Harkov, Jitomir, Donețk, Dnipropetrovsk, Mîkolaiv, Poltava, Cernihiv și Cernăuți, conform informațiilor furnizate de Ukrainskaia Pravda.

În zona Kiev, o clădire rezidențială a fost afectată de o explozie provocată de epava unei drone rusești doborâte, a precizat Serviciul de Stat pentru Situații de Urgență. Miercuri dimineață, majoritatea regiunilor Ucrainei erau sub alertă de raid aerian, cu Kievul aflându-se sub avertizare din seara precedentă.

Rusia a lansat dronele în valuri, dar detalii despre soarta rachetelor nu sunt clare, conform Reuters. În Ternopil, un incendiu major a fost stins, iar pentru acest lucru au fost necesari 46 de pompieri și 12 echipamente speciale, fără a se înregistra victime, deși natura instalației atacate rămâne necunoscută.

Toate dronele care au vizat Kievul au fost distruse fără a provoca daune sau răniți, însă Serhii Popko, șeful administrației militare din Kiev, a avertizat cu privire la riscurile suplimentare de atacuri. În ultimele 24 de ore, atacurile au dus la întreruperi de energie electrică în regiunile Dnipro, Donețk, Sumî și Harkov, a informat Ministerul Energiei.

foto: Președinția Ucrainei

Comentarii