Thursday, November 30, 2023
Jurnalism corect


Continuă seria atacurilor cibernetice / Site-ul Directoratului de Securitate Cibernetică, vizat

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 30 aprilie 2022

Seria atacurilor cibernetice asupra site-urilor guvernamentale a continuat și sâmbătă, 30 aprilie. Portalul Directoratului Național pentru Securitate Cibernetică (DNSC) a fost ținta unui atac de tip DDoS, revendicat de gruparea pro-rusă Killnet.

În jurul orei 2:30, site-ul dnsc.ro a fost ținta unui atac de tip DDoS. A fost repus în funcțiune la ora 8:30, potrivit unui comunicat transmis de DNSC.

Atacul a venit după ce Directoratul pentru Securitate Cibernetică a publicat o listă care cuprinde 266 de adrese IP ce au fost implicate în atacul ce a vizat, vineri, mai multe site-uri guvernamentale, printre care gov.ro, mapn.ro sau politiadefrontiera.ro, dar și portalele psd.ro sau otpbank.ro.

Publicarea este parte a procesului transparent pe care Directoratul l-a activat la declanșarea conflictului militar, pentru contracararea atacurilor cibernetice ce impactează România, în contextul războiului Ucraina-Rusia”, relatează DNSC.

DNSC recomandă implementarea rapidă și precisă a unor măsuri adecvate pentru protecția site-urilor web și a infrastructurilor cibernetice. În acest sens, Directoratul a publicat un ghid de securitate cibernetică, ce poate fi accesat aici.

CITEȘTE ȘI: Mai multe site-uri guvernamentale din România, ținta unor atacuri cibernetice / UPDATE A fost revendicat de gruparea rusă Killnet

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW