Thursday, December 8, 2022
Jurnalism corect


Consiliul Superior al Magistraturii, despre raportul MCV: Instituțiile din sistemul judiciar au avut o contribuție esențială

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 24 noiembrie 2022 Etichete: , , , , ,

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a transmis joi, 24 noiembrie, că propunerea Comisiei Europene de a ridica monitorizarea prin intermediul Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV) reprezintă un moment de referință în parcursul european al României și a precizat că instituțiile din sistemul judiciar au avut o contribuție esențială pentru realizarea obiectivului.

Atât Consiliul, cât și instanțele judecătorești și parchetele de pe lângă acestea au depus eforturi susținute care au condus la consolidarea eficienței și calității actului de justiție, precum și la întărirea independenței sistemului judiciar”, se arată în comunicatul transmis de CSM.

Consiliul le-a mulțumit judecătorilor, procurorilor și personalului auxiliar de specialitate, menționând că au contribuit decisiv la rezultatul obținut de România „în pofida tuturor dificultăților cu care s-a confruntat sistemul judiciar în această perioadă”.

Totodată, Consiliul Superior al Magistraturii asigură întreaga societate de faptul că implicarea instituțiilor autorității judecătorești va rămâne în continuare aceeași, în scopul realizării unui act de justiție subsumat garantării drepturilor și libertăților cetățeanului și asigurării ordinii de drept”, a mai transmis sursa citată.

Comisia Europeană a anunțat marți seară că România a înregistrat suficiente progrese în ceea ce privește reforma sistemului judiciar și combaterea corupției și a propus finalizarea monitorizării prin intermediul Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV). Detalii, aici.

Deși raportul a fost pozitiv, au existat o serie de aspecte negative scoase în evidență, printre care s-au numărat și conflictele interne din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii de pe parcursul anilor 2021 și 2022. Detalii, aici.

CITEȘTE ȘI: DNA, despre raportul MCV: Scoate în evidență rezultatele pozitive în investigarea și sancționarea corupției

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW