Friday, September 22, 2023
Jurnalism corect


DNA, despre raportul MCV: Scoate în evidență rezultatele pozitive în investigarea și sancționarea corupției

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 23 noiembrie 2022 Etichete: , , ,

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a reacționat miercuri, 23 noiembrie, după ce Comisia Europeană a publicat raportul prin care cere ridicarea monitorizării prin intermediul Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV). Parchetul anticorupție arată că îi este recunoscut rolul activ în combaterea corupției la nivel înalt și îi asigură pe cetățeni că își va continua munca „în mod susținut și eficient”.

DNA arată că raportul publicat marți seară „scoate în evidență rezultatele pozitive obținute în materie de eficacitate a investigării și a sancționării corupției la nivel înalt”.

Raportul confirmă parcursul constant profesionist și eforturile deosebite depuse de DNA în lupta împotriva corupției la nivel înalt. În pofida unor provocări legate de cadrul instituțional și legislativ, în ultimii ani, DNA a obținut rezultate concrete: mai mulți inculpați trimiși în judecată, mai multe persoane cu funcții publice înalte deferite justiției, mai multe condamnări obținute, mai puține achitări și mai multe sesizări înregistrate – un semn de recâștigare a încrederii cetățenilor”, se arată într-un comunicat transmis de parchetul anticorupție.

Totodată, procurorul șef Crin Bologa și conducerea instituției le-au transmis reprezentanților DNA „aprecierea față de eforturile depuse (…) în obținerea de rezultate concludente și incontestabile în lupta împotriva corupției”.

DNA îi asigură pe cetățeni că rămâne o instituție puternică și pe deplin angajată în lupta împotriva corupției la nivel înalt și mediu și că va continua munca în mod susținut și eficient, cu respectarea standardelor de profesionalism și cu respectarea drepturilor procesuale ale persoanelor implicate în dosare penale”, a mai transmis DNA.

Comisia Europeană a anunțat marți seară că România a înregistrat suficiente progrese în ceea ce privește reforma sistemului judiciar și combaterea corupției și a propus finalizarea monitorizării prin intermediul Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV). Detalii, aici.

Instituția a menționat că, pe parcursul anilor 2021 și 2022, au fost înregistrate rezultate pozitive în ceea ce privește combaterea și sancționarea corupției la nivel înalt.

CITEȘTE ȘI: Aspectele negative scoase în evidență în Raportul MCV – „Provocări operaționale” în combaterea corupției, stabilitatea legilor sau revizuirea Codurilor penale

Sursă foto: Inquam Photos / Ovidiu Micsik

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW