Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Consiliul Magistraturii decide dacă este de acord cu desființarea Secției Speciale, parchetul care a scindat CSM | Birchall: Sper ca această creație marca Iordache, Toader, Savonea și compania, să fie abrogată

By Robert Madaianu , in Justitie Stirile zilei , at 28 mai 2020 Etichete: , ,

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) se reunesc, joi, să decidă dacă dau undă verde pentru desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ). Proiectul pe care trebuie să îl avizeze CSM a fost depus, în Parlament, de USR și de fostul ministru al Justiției, Ana Birchall.

Ședința plenului Consiliului Superior al Magistraturii a fost programată pentru ora 10. Main News va transmite principalele discuții și concluzia judecătorilor și procurorilor din Consiliu. Avizul CSM este consultativ.

Birchall: Creație marca Iordache, Toader și Savonea

Proiectul de lege a fost semnat de mai mulți parlamentari ai Uniunii Salvați România (USR) și de fostul ministru al Justiției, Ana Birchall.

Este un proiect important inclusiv din perspectiva imaginii pe care România o are în instituțiile europene și organismele internaționale. Sper ca acest proiect de lege să fie dezbătut și adoptat în Parlament în procedură de urgență și această creație marca Iordache, Tudorel Toader, Savonea și compania, să fie abrogată! Și mai sper ca vremea şmecheriilor introduse, aşa, pe furiș, nu ştiu de cine, nu ştiu pe unde, exact cum au fost și prevederile toxice privind SIIJ trebuie să apună şi, sper eu, a apus!”, a scris Ana Birchall pe Facebook. CITEȘTE AICI MAI MULTE DETALII.

Un proiect similar a fost anunțat, la începutul anului, și de Cătălin Predoiu, actualul ministru al Justiției.

Tabere și controverse

De-a lungul timpului, Secția Specială a dus la apariția a nenumărate tensiuni în CSM. Membrii forului s-au împărțit în două tabere din cauza unui subiect pus în repetate rânduri pe ordinea de zi a plenului: validarea Adinei Florea la șefia SIIJ.

Unii membri au boicotat ședințele de plen, astfel că, nici după șapte încercări, Florea nu a putut fi validată. Iar la finalul anului trecut, s-a retras din cursă.

Procuror: Țara arde și CSM se piaptănă

De curând, posibilitatea reluării concursului pentru șefia Secției Speciale a dus la reapariția tensiunilor.

Însă, în cele din urmă, Consiliul Superior al Magistraturii a decis că nu se impune această măsură. Scorul în plenul CSM a fost 11-8, potrivit surselor mainnews.ro.

În timpul dezbaterilor, procurorul Cristian Ban, membru în Consiliul Superior al Magistraturii, a spus că ”țara arde și CSM se piaptănă”. CITEȘTE AICI MAI MULTE DETALII.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *