Tuesday, August 16, 2022
Jurnalism corect


Consiliul de Administrație i-a tăiat salariul directorului general STB cu aproape 50%: Cât va câștiga Adrian Criț

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 16 martie 2021

Noua conducere a STB SA a decis, marți, să reducă salariul și bonusurile anuale brute acordate directorului general STB, de la 783.888 de lei anual la 410.608 lei anual, sumă condiționată de performanța înregistrată. 

Conform legii, salariile directorilor generali din companiile publice au o componentă fixă și una variabilă, stabilite de către consiliile de administrație. Prin propunerea făcută, Consilul de Administrație a avut în vedere că indemnizația fixă să rămână la nivelul a 6 salarii x4 666 lei – salariul mediu național (27 999 lei brut) – iar bonusul variabil, anterior acordat lunar, în sumă de 8 salarii x4 666 lei (37 328 lei brut), să fie acordat bianual. Astfel, în loc de 96 salarii x4 666 lei, se vor acorda maxim 16 salarii a 4 666 lei cu titlu de bonus de performanta”, se arată într-un comunicat emis de USR București.

Noul director general al STB, Adrian Criț, va primi 34.217 lei pe lună, față de 65.324 de lei pe lună, iar costurile anuale ale companiei se vor reduce cu peste 76.000 de euro.

Comparativ, președintele Klaus Iohannis câștigă anual 179.735 lei, anume 14.977 lei pe lună.

Continuăm demersurile de eficientizare bugetară și vom pune accent pe recompensarea managementului în funcție de rezultatele obținute. Obiectivul pe termen scurt al USR PLUS este eficientizarea și performanța companiei iar aceasta înseamnă inclusiv controlul cheltuielilor. Pe termen lung, obiectivul stabilit pentru noul consiliu de administrație este de a reduce dependența STB de subvenția oferită de municipalitate. Considerăm că reducerea de costuri realizată de noua conducere a STB este un demers firesc, de inițiere a optimizării costurilor și de transformare a companiei astfel încât să fie orientată către performanță”, potrivit sursei citate.

CITEȘTE ȘI: Țara paradoxurilor: Sindicalistul Ion Rădoi câștigă mai mult decât șeful statului

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW