Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Consilier USR-PLUS, despre afirmațiile senatorului AUR Sorin Lavric: Iresponsabile și criminale

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 9 decembrie 2020

Alexandra Oană, unul dintre reprezentanții USR-PLUS în Consiliul Local Cluj-Napoca, este de părere că afirmațiile senatorului AUR Sorin Lavric ar fi „iresponsabile și criminale”, arătând că România se află pe locul 1 în Uniunea Europeană în ceea ce privește mortalitatea cauzată de cancerul de col uterin. 

Afirmația la care Alexandra Oană face referire se regăsește într-o carte publicată de Sorin Lavric, senator AUR.

Priveliștea unei femei culminează în dezgust când stă pe masa ginecologică”, este afirmația lui Lavric.

Consilierul USR-PLUS arată că, în România, 6 femei mor zilnic, aproximativ 2000 anual, din cauza cancerului de col uterin. Aceste cifre ne-ar clasa pe primul loc în Uniunea Europeană și pe locul al doilea la nivel mondial în ceea ce privește mortalitatea cauzată de cancerul de col uterin.

CITEȘTE ȘI: Cine e George Simion și cine sunt viitorii parlamentari ai AUR / De la activist la lider de partid parlamentar

Acesta este unul dintre tipurile de cancer cu cele mai mari șanse de vindecare, dacă este depistat la timp în urma consultațiilor ginecologice. Aceste cifre ne situează pe locul 1 în Uniunea Europeană și pe un rușinos loc 2 la nivel mondial, imediat după Kirghistan, în ceea ce privește mortalitatea cauzată de cancerul de col uterin”, a menționat Alexandra Oană.

În plus, aceasta arată că „Societatea de Obstetrică şi Ginecologie ne avertizează că aproape un sfert dintre viitoarele mame din România doar în momentul în care nasc fără să beneficieze de consultații și analize de bază în timpul sarcinii”.

În acest context, Oană consideră că afirmațiile lui Lavric sunt „iresponsabile și criminale” și trage un semnal de alarmă privind legile pe care senatorul AUR le va susține în Parlament.

În aceste condiții, afirmațiile dlui scriitor și filozof Sorin Lavric nu sunt doar lamentabile ci, pur și simplu, iresponsabile și criminale. Am o întrebare pentru femeile ce au votat partidul AUR și prin asta i-au asigurat dlui Lavric un loc de senator. Ce părere aveți despre panseurile domnului scriitor și filosof și cam ce legi credeți că va susține domnul senator în Parlament?”, este concluzia Alexandrei Oană.

„????????̦??? ???? ????? ??????????̆ ?̂? ??????? ??̂?? ???̆ ?? ???? ????????????̆”.

Afirmația îi aparține dlui Sorin…

Publicată de Alexandra Oană pe Miercuri, 9 decembrie 2020

Sursă foto: Facebook / Alexandra Oană

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *