Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Cine e George Simion și cine sunt viitorii parlamentari ai AUR / De la activist la lider de partid parlamentar

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 7 decembrie 2020

Alianța pentru Unirea Românilor a produs surpriza alegerilor parlamentare organizate pe 6 decembrie, după ce ar fi obținut în jur de 9% din totalul voturilor exprimate, potrivit datelor centralizate de Biroul Electoral Central. Liderul AUR, George Simion, susține că formațiunea pe care o conduce ar fi imaginea unui electorat care n-ar mai fi fost reprezentat politic în Parlament de la PNȚCD încoace. 

Noi suntem o formațiune care reușește să reprezinte un electorat nereprezentat politic până acum, un electorat creștin. De la PNȚCD nu am mai avut pe zona asta o formațiune în Parlamentul României și un electorat anti-sistem, nu în sens de anarhist, anti sistemul care ne-a condus timp de 30 de ani. Oamenii caută figuri noi. Am făcut, de-a lungul timpului, diferite acțiuni civice”, a declarat George Simion, într-un interviu acordat Hotnews.

CITEȘTE ȘI: DOCUMENT Programul politic al AUR: Apărarea țării de neomarxiști, minorități și atei / Pe plan extern: Europa a națiunilor și unirea cu Republica Moldova

 Cine este George Simion

Liderul AUR are 34 de ani și a terminat un program de masterat la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, tema de cercetare fiind „Crimele comunismului”, după cum se arată în biografia postată pe site-ul său.

Simion a fost liderul grupării „Noii Golani”, ce s-ar fi dorit o continuare a mișcării de stradă din 1990. În anul 2009 a aprins lumânări în fața casei lui Ion Iliescu și, la o lansare de carte a fostului președinte, Simion a aruncat cu bani în acesta și i-a reproșat că nu trebuie să lanseze cărți despre istoria comunismului. În urma ambelor evenimente, George Simion a fost „ridicat” de jandarmi.

De altfel, liderul AUR s-a remarcat de-a lungul timpului prin mesaje pro-unirea României cu Republica Moldova. În biografia sa, acesta susține că este cel care a introdus mesajul „Basarabia e România”.

George Simion este un susținător înfocat al echipei naționale de fotbal, înființând un grup de suporteri.

Am format un grup de suporteri de fotbal care susține echipa națională, ca orice tânăr din București. Nu sunt vreun sfânt. Am fost cu echipa națională, când am mers să mulțumesc fiecărui român care m-a votat la europarlamentare, în Italia la campionatul european”, a precizat Simion, pentru hotnews.ro.

Potrivit informațiilor apărute în spațiul public, Simion ar fi ajutat la formarea a două grupuri de suporteri ai echipei naționale: Honor et Patria și Uniți Sub Tricolor.

Aceste grupuri au reacționat dur, în luna septembrie, după ce fotbalistul născut în Portugalia, Mario Camora, a obținut cetățenia română, făcându-l eligibil pentru a fi convocat la echipa națională.

Ulterior, în timpul unui antrenament din luna septembrie, aceștia ar fi afișat mesaje precum „E cam ora (n.r. joc de cuvinte cu numele lui Mario Camora) să investim în juniori / Nu în importuri surogat din alte țări”,  sau „Centre de copii și juniori, nu import de jucători” și „Vrem națională cu sânge românesc, sânge românesc, sânge românesc”, potrivit GSP.

Lui George Simion i s-au aplicat, de-a lungul timpului, cinci interdicții de a intra pe teritoriul Republicii Moldova.

CITEȘTE ȘI: George Simion, liderul AUR: Nu suntem extremiști, dar suntem radicali / Nu vom face alianță cu nicio formațiune politică

Claudiu Târziu, co-președinte AUR

Claudiu Târziu a absolvit Facultatea de Drept a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și Facultatea de Comunicare și Relații Publice din cadrul SNSPA București, potrivit CV-ului său. A deschis lista AUR pentru Senat în București, după ce a candidat pentru funcția de primar general al Capitalei la alegerile locale.

Iată la ce mă gîndesc acum: am fondat șapte publicații locale și naționale și o editură, am scris cîteva cărți, am creat ONG-uri și federații de ONG-uri, am gestionat bugete de zeci și sute de mii de euro, am condus echipe mari de oameni cu personalitate, am avut multe satisfacții profesionale majore, am călătorit enorm și am cunoscut locuri inaccesibile pentru majoritatea covîrșitoare a românilor”, este descrierea pe care și-o făcea Claudiu Târziu, printr-o postare pe Facebook.

Târziu este unul dintre susținătorii Coaliției pentru Familie și a referendumului aferent organizat în luna octombrie a anului 2018.

În ultimii ani, noi, creștinii din România, am fost loviți în mod concertat și concentrat. Umiliți, înjurați, marginalizați, am suportat inclusiv o înfrîngere simbolică în octombrie 2018, atunci cînd Referendumul pentru Familie, pe care l-am susținut, a fost boicotat de toate partidele parlamentare și de către acea parte a societății civile care este anti-creștină”, potrivit unui articol publicat pe rostonline.ro.

De altfel, acesta a avut mai multe ieșiri împotriva măsurilor anti-COVID adoptate de Guvern în perioada pandemiei.

Interzicerea pelerinajului la moaștele Sfintei Parascheva – Ocrotitoarea Moldovei – este una dintre cele mai mari porcării ale regimului Iohannis. Și va plăti pentru ea”, scria Claudiu Târziu.

Diana Șoșoacă, avocatul lui ÎPS Teodosie

Diana Iovanovici Șoșoacă va fi senator de Iași din partea AUR. A fost avocatul lui ÎPS Teodosie, în procesul în care acesta contesta decizia autorităților de a interzice pelerinajul la peștera Sfântului Andrei pentru enoriașii din alte localități.

Șoșoacă s-a remarcat prin contestarea măsurilor impuse de autorități pentru a limita răspândirea virusului SARS-CoV-2 și prin teorii legate de vaccinul anti-COVID.

Ioan Mihai Lasca, deputat de Bihor urmărit penal

Numele lui Ioan Mihai Lasca, liderul filialei AUR din Bihor, apare în mai multe dosare la Tribunalul Bihor. Într-unul dintre dosare, acesta a fost trimis în judecată în anul 2019 pentru comiterea infracțiunii de constituire a unui grup infracțional organizat, iar judecătorii arătau că ar fi „recidivist”.

LASCA MIHAI IOAN,recidivist, pentru comiterea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat, prevăzută de art. 367 al. 1 C.pen., în modalitatea iniţierii şi constituirii”, potrivit unei decizii a Tribunalului Bihor.

De altfel, o fostă iubită de-a lui Lasca a obținut un ordin de protecție împotriva deputatului AUR, fiind obligat să păstreze o distanță minimă de 200 de metri față de aceasta.

Sursă foto: Inquam Photos / Marin Raica

Comentarii


  • I’m impressed, I must say. Rarely do I encounter a blog that’s equally educative and entertaining, and let me tell you, you have hit the nail on the head. The issue is something that not enough folks are speaking intelligently about. I am very happy that I found this in my search for something relating to this. ivistroy.ru

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *