Friday, June 14, 2024
Jurnalism corect


Conducerea DSP Timiș, schimbată pentru a doua oară în plină criză de coronavirus

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 6 aprilie 2020 Etichete: , , , ,

Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Timiş a fost schimbată, luni, pentru a doua oară de la izbucnirea crizei provocate de coronavirus.

Actualul director al DSP Timiș, Mariana Rădulescu, a fost schimbat din funcție, în locul său venind medicul Mihaela Vlaicovici.

Mihaela Valcovici are 48 de ani, a absolvit Universitatea de Medicină şi Farmacie din Timişoara și este medic specialist cardiolog la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timişoara.

Adjunctul DSP Timiș va fi de acum medicul Flavius Cionca.

25 de cadre medicale și pacienți de la Maternitatea Odobescu, infectați cu coronavirus

Schimbarea conducerii DSP Timiș vine în contextul în care directorul instituției a acuzat raţiuni politice şi „goană după capital electoral” în scandalul Maternităţii Odobescu unde 25 de persoane, personal medical şi paciente, au fost infectate cu coronavirus.

După ce la sfârșitul lunii martie mai multe cadre medicale ale Maternității Odobescu din Timișoara au fost confirmate cu virusul Covid-19, sâmbătă au fost testate pozitiv mai multe paciente ale unității sanitare. Situația este cu atât mai grav încât în maternitate se află și bebeluși născuți prematur, conform surselor mainnews.ro.

După ce la finalul lunii martie cinci asistente din cadrul Maternității Odobescu au fost diagnosticate cu Covid-19, în spațiul public au apărut informații potrivit cărora spitalul a intrat în carantină, pe 31 martie. A doua zi, pe 1 aprilie, după o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență de la Prefectura Timiș, s-a decis deschiderea maternității, după dezinfecție.

Ulterior, șefa DSP Timiș, Mariana Rădulescu, a transmis că respectiva carantină a fost declarată ilegal de către managerul Spitalului Municipal Timișoara, Olimpia Oprea, cu suportul prefectului de Timiș, Liliana Oneț, fără a exista o hotărâre în acest sens al CJSU. De asemenea, Rădulescu a acuzat-o pe Oprea că a provocat haos și că testarea cadrelor medicale s-a făcut fără respectarea procedurilor, dar și că paciente și copiii nu au fost testate.

De asemenea, șefa DSP Timiș acuză faptul că se anunță redeschiderea maternității în condițiile în care nu este finalizată ancheta epidemiologică. Maria Rădulescu acuză faptul că acum ”din rațiuni strict politice si in goana după capital electoral” se încearcă scoaterea castanelor din foc folosindu-se DSP, deși instituția a aflat din presă de decizia închiderii maternității Odobescu, aflată în subordinea Primăriei Timișoara. Mesajul vine la câteva ore după ce ministrul Sănătății a fost în vizită la Timișoara.

Conducerea DSP Timiș a mai fost schimabată o dată

Cornelia Malac, fosta șefă a DSP Timiș, a fost schimbată din funcție de Ministerul Sănătății. Locul său a fost preluat de Mariana Rădulescu.

Demiterea sa a venit ca urmare a faptului că, în timpul unei conferințe de presă în care se aduceau lămuriri despre situația cazurilor de coronavirus din județ, șefa Direcției de Sănătate Publică Timiș s-a bâlbâit de nenumărate ori, nereușind să lege două fraze coerente. Video AICI.

Cornelia Malac-Cismaș este șefa DSP Timiș din septembrie 2018, funcție în care a a fost numită interimar, fără să dea vreun concurs.

Șefa DSP Timiș este soția lui Romeo Malac, membru PSD și președintele Asociației Județene de Fotbal din Timiș. De asemenea, este cumnata lui Victor Malac, primar PSD în comuna Dumbrăvița, potrivit Sursa de Vest.

sursa foto: stiridetimisoara.ro

 

 

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW