Saturday, May 11, 2024
Jurnalism corect


Concluziile ședinței PSD-ALDE: Coaliția respinge proiectul de lege privind amnistia și grațierea/ ALDE rămâne la guvernare

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 21 august 2019 Etichete: , , , ,

Miercuri a avut loc o ședință a coliției de la guvernare, la Vila Lac, pentru a se discuta actuala situație a alianței. ALDE nu părăsește, pentru moment, Guvernul. PSD și ALDE au decis, printre altele, să respingă în sesiunea extraordinară proiectul de lege privind amnistia și grațierea.

La ședința coaliției s-a vorbit și despre ministerele vacante din Guvern.  Viorica Dăncilă va trebui să propună miniștri pentru ministerul de Interne, Educație, dar și un vicepremier pentru probleme economice.

„În cadrul discuției de astăzi, am abordat tema funcțiilor vacante în guvern, precum și sesiunea parlamentară extraordinară, în cadrul căreia vom respinge proiectul de lege privind amnistia și grațierea.

În săptămâna care urmează, ne vom reuni pentru analiza unui amplu set de măsuri care privesc actul de guvernare asumat și agenda publică”, transmite PSD printr-un comunicat.

Una din temele abordare în ședință, la propunerea ALDE, a fost relansarea guvernării. Dăncilă a decis, astăzi, să facă nominalizări pentru portofoliile vacante. Premierul nu  consideră, pentru moment, că restructurarea guvernamentală este necesară.

„ALDE i-a propus premierului Viorica Dăncilă, încă de la şedinţele trecute ale coaliţiei, să identifice şi să pregătească un set de măsuri a căror aplicare să asigure o bună guvernare.

În viziunea ALDE o bună guvernare presupune în această fază o reformă a instituţiilor statului, un nou program de guvernare, precum şi o echipă guvernamentală restructurată care să aibă ca principal atu competenţa.

Astăzi, în cadrul şedinţei de coaliţie, prim ministrul Viorica Dăncilă ne -a informat că, urmare a discuţiilor din structurile de conducere ale PSD, a decis să facă nominalizări pentru portofoliile vacante şi consideră că restructurarea guvernamentală nu este o măsură oportună”, a transmis ALDE printr-un comunicat.

Cei de la ALDE susțin în continuare că Guvernul trebuie restructurat.

„ALDE consideră în continuare că este necesară promovarea unui pachet de măsuri care să cuprindă o restructurare de amploare a Executivului, care să vizeze reducerea numărului de ministere, înjumătăţirea numărului de secretari de stat şi diminuarea drastică a numărului de consilieri de la cabinetele demnitarilor. În paralel, considerăm că este necesară şi o reformă a funcţiei publice, axată pe competenţă”, mai transmite ALDE.

Discuțiile dintre PSD și ALDE vin ca urmare a condițiilor impuse de Tăriceanu pentru ca ALDE să nu iasă din Guvern, respectiv restructurarea guvernamentală și relansarea programului de guvernare.

Săptămâna viitoare va avea loc o discuţie privind setul de măsuri care vizează actul de guvernare şi agenda publică .

sursa foto: Inquam/ Alexandru Busca

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *