Saturday, June 15, 2024
Jurnalism corect


Cătălin Drulă: Avem record absolut. La 18 mai, execuția bugetară pe investiții din fonduri europene era de 1,7 miliarde de lei

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 19 mai 2021

Execuția bugetară pe investiții din fonduri europene în infrastructură a ajuns, pe 18 mai, la 1,7 miliarde de lei, ceea ce reprezintă un record absolut, a declarat ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

Prioritatea absolută a mandatului nostru sunt investiţiile, aşa cum e şi în programul de guvernare, investiţii în infrastructura rutieră, feroviară şi celelalte moduri de transport. Şi sunt bucuros să vă dau o cifră la zi: avem record absolut, din ce ştiu eu, la data de 18 mai avem execuţie bugetară pe investiţii din fonduri europene 1,7 miliarde de lei. V-am spus că avem o alocare de 8 miliarde de lei, care în sine e record, după un alt record anul trecut, când a fost execuţia, dacă nu mă înşel, 6,2 (miliarde de lei n.r). Avem opt miliarde pe acest an, plus fondurile din Connecting Europe Facility şi ne luptăm în fiecare zi să le cheltuim”, a declarat Cătălin Drulă, în Comisia pentru Transporturi și Infrastructură din Camera Deputaților, citat de Agerpres.

Ministrul Transporturilor arată că suma de 1,7 miliarde de lei este cu 15% mai mare față de cea raportată la 31 mai 2020, dublă față de 31 mai 2019, când s-au înregistrat 842 de milioane de lei, și triplă față de anul 2018, când până la 31 mai s-au înregistrat 509 de milioane de lei.

Deci 1,705 miliarde de lei, şi asta mă bucură foarte tare pentru că astea sunt investiţii pe care le vedem pentru România. În ceea ce priveşte munca în domeniul investiţiilor, e o muncă de a face ca proiectele în execuţie să meargă cât mai bine, să eliminăm blocaje şi alte sincope, să ne asigurăm că se merge în plin, e o muncă de a introduce noi proiecte în execuţie, acolo unde spre exemplu sunt licitaţii în derulare, proiecte care sunt în faza de proiectare, şi munca de a lansa noi proiecte care vor deveni după ani de zile realitate în teren”, a explicat ministrul.

Cătălin Drulă susține că lucrurile merg bine în ceea ce privește starea infrastructurii, datorită alocărilor bugetare.

Ne-am luptat ca în bugetul pe anul acesta, care este făcut în condiţii dificile, să avem alocări foarte bune şi pe rutier şi pe feroviar. Merg bine şi lucrările de întreţinere, aceşti bani se văd în teren, în covoare asfaltice noi, amplasare separatoare mediene pentru trafic, în înlocuirea elementelor de siguranţă în zona rutieră, iar în zona feroviară în înlocuire de şine, traverse, schimbătoare de cale”, a adăugat ministrul Transporturilor.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *