Friday, July 26, 2024
Jurnalism corect


Comisia Europeană, sesizată de cu privire la tăierile ilegale de păduri din România

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 10 aprilie 2020 Etichete: , , , ,

Deputatul independent Marius Bodea a sesizat Comisia Europeană cu privire la tăierile ilegale de păduri din România. În scrisoarea redactată, deputatul a dat exemplul tăierilor masive din pădurile Dobrovăț și Bârnova-Repedea.

„Am sesizat Comisia Europeană cu privire la tăierile ilegale de păduri. În scrisoare am dat exemplul tăierilor masive din păduri seculare, precum Dobrovăț și Bârnova-Repedea, adevărate “bariere” ce protejează orașul, unul dintre cele mai poluate orașe din țară. Alți 40.000 de metri cubi de masă lemnoasă din județul Iași au fost scoși suplimentar la licitație pe 9 aprilie a.c., adică o suprafață de 4 ori mai mare decât s-a taiat în ultima perioadă. În luna februarie a acestui an, după ce Comisia Europeană a deschis împotriva României procedurile de infringement din cauza tăierilor ilegale de păduri, ministrul Mediului, domnul Alexe, și-a asumat o serie de obiective. Nimic nu s-a întâmplat!”, a scris deputatul pe pagina sa de Facebook.

Deputatul independent Marius Bodea a și depus recent în Parlament un proiect de lege pentru interzicerea tăierii pădurilor pe perioada stării de urgenţă. Detalii despre proiect AICI.

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor a fost vineri într-o vizită în teren la pădurea Dobrovăț după ce în spațiul public au apărut mai multe imagini care sugerau că în zona Iașului au loc defrișări masive de copaci. Costel Alexe susține că acele imagini sunt false, fiind făcute într-o  pădure defrişată din Rusia. Mai multe detalii AICI.

sursa foto: Poliţia Română

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW