Monday, October 18, 2021
Jurnalism corect


Proiect de lege privind interzicerea tăierii pădurilor pe perioada stării de urgenţă, depus în Parlament

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 6 aprilie 2020 Etichete: , ,

Deputatul independent Marius Bodea a depus, luni, în Parlament, un proiect de lege pentru interzicerea tăierii pădurilor pe perioada stării de urgenţă.

„Am depus azi la Parlament un proiect de lege privind interzicerea oricăror tăieri pe perioada stării de urgență. Forțele de ordine nu pot lupta și cu pandemia, și cu mafia lemnului. Nu putem lăsa ca hoții de lemne să profite de pe urma epidemiei de coronavirus! Mai mult ca niciodată, avem nevoie de plămânii verzi ai acestei țări!”, a scris deputatul pe pagina sa de Facebook.

Conform expunerii de motive a proiectului de lege, „defrișările ilegale s-au înmulțit alarmant în ultima perioadă, pe durata stării de urgență cauzată de COVID19, deoarece firmele profită de faptul că autoritățile sunt implicate în lupta cu epidemia de și taie ilegal cantități uriașe de lemne”.

„În această perioadă dificilă, s-a înregistrat un nivel record de exploatare a pădurii. Și oficial, din Inventarul Forestier Național, se știe că pe lângă fiecare arbore doborât legal, un altul cade tăiat ilegal. Totodată, a fost înregistrat în această perioadă un număr record de trasporturi legale de lemn defrișat. Aceste transporturi legale sunt, însă, cel mai bun indiciu că tăierile ilegale au crescut. Asta, pentru că foarte multe companii transportă cu același set de acte mai multe transporturi de lemn. Având în vedere faptul că începând cu 23 martie, Garda Forestieră și cea de Mediu lucrează majoritar în sistem online, hoții de lemne  nu mai sunt verificați”, se arată în proiect.

Proiectul de lege poate fi consultat AICI

sursa foto: proalba.ro

 

 

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW