Sunday, June 30, 2024
Jurnalism corect


Comisia Europeană: Rezultatele testelor pentru COVID-19 ar trebui date în cel mult 24 de ore

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 20 septembrie 2020 Etichete: , ,

Rezultatele testelor pentru COVID-19 ar trebui date în cel mult 24 de ore de la efectuarea lor, a afirmat Comisia Europeană.

Comisia Europeană afirmă că rezultatele testelor pentru COVID-19 ar trebui date în cel mult 24 de ore de la efectuarea lor, pentru a permite o urmărire realistă a pandemiei, conform Agerpres.

Testarea tuturor cazurilor din rândul populaţiei cu simptome compatibile cu COVID-19, inclusiv simptome uşoare, trebuie să fie o prioritate. Pentru a realiza acest lucru, populaţia trebuie să aibă acces lesne la testare şi să fie încurajată să se testeze imediat atunci când simptomele compatibile cu COVID-19 apar”, conform unui set de recomandări privind o abordare comună la nivelul UE a testării pentru COVID-19.

Recomandările făcute de Comisa Europeană sunt susținute și de Parlamentul European, care a adoptat, joi, o rezoluție în care menționează că testele pentru coronavirus ar trebui să fie recunoscute în toate statele UE.

De asemenea, în rezoluție se mai menționează crearea unei capacități suficiente de testare, colectarea uniformă a datelor, perioade de carantină egale și compilarea de cifre comparabile privind incidența infecției.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW