Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Comisia Europeană a rezervat 300 de milioane de doze din vaccinul împotriva COVID-19 aflat în lucru în laboratorul francez Sanofi

By Andreea Traicu , in Stirile zilei , at 31 iulie 2020 Etichete: , , ,

Comisia Europeana a rezervat 300 de milioane de doze din vaccinul împotriva COVID-19, la care se lucrează în laboratorul francez Sanofi, potrivit AFP, citată de Agerpres.

În paralel, continuă discuțiile și cu alți fabricanți de vaccinuri.

„Contractul avut în vedere cu Sanofi ar furniza tuturor statelor membre o opţiune pentru cumpărarea vaccinului”, transmite CE.

„Deşi nu ştim astăzi ce vaccin va fi cel mai eficient în cele din urmă, Europa investeşte într-un portofoliu diversificat de vaccinuri promiţătoare, bazate pe diferite tipuri de tehnologii. Asta ne sporeşte şansele de a obţine rapid un remediu eficient împotriva virusului”, a explicat preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Anterior, Sanofi şi laboratorul britanic GSK au anunţat că vor primi până la 2,1 miliarde de dolari din partea SUA pentru dezvoltarea potenţialului lor vaccin anti-COVID-19, după ce au fost selecţionaţi pentru a le furniza 100 de milioane de doze americanilor.

Sursa foto: Inquam Photos / Alexandru Prepelita

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *