Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Comisia Europeană a făcut lumină în cazul interdicției de transport al unor mărfuri între Rusia și Kalinigrad

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 13 iulie 2022

Comisia Europeană susține că nu ar trebui să existe o interdicție pentru transportul feroviar al bunurilor între Federația Rusă și exclava Kalinigrad, dar, în schimb, a menționat că tranzitul rutier este permis doar dacă nu este efectuat de operatorii ruși, potrivit unui comunicat publicat miercuri, 13 iulie.

Tranzitul rutier al bunurilor sancționate, efectuat de operatorii ruși, nu este permis în cadrul măsurilor UE. Nu există interdicții similare pentru transportul feroviar”, se arată în comunicatul Comisiei Europene.

Comisia a mai precizat că statele membre au tot dreptul de a efectua controale și le-a îndemnat să verifice dacă mărfurile ce le tranzitează teritoriul reflectă cererea reală pentru bunuri esențiale de la destinație, că nu sunt înregistrate fluxuri neobișnuite sau modele comerciale prin care sancțiunile UE pot fi eludate.

Tranzitul bunurilor și tehnologiilor militare și cu uz dual este complet interzis, indiferent de modalitatea de transport”, se mai arată în comunicatul Comisiei Europene.

Forul european a mai îndemnat statele membre să monitorizeze transportul bunurilor dintre Rusia și Kalinigrad, pentru a se asigura că mărfurile ce intră sub sancțiunile impuse în contextul invaziei din Ucraina nu intră pe teritoriul UE.

CITEȘTE MAI MULTE AICI: Guvernatorul regiunii Kalinigrad a propus interzicerea transporturilor de bunuri între Rusia și statele de la Marea Baltică

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More here to that Topic: mainnews.ro/comisia-europeana-a-facut-lumina-in-cazul-interdictiei-de-transport-al-unor-marfuri-intre-rusia-si-kalinigrad/ […]

  • … [Trackback]

    […] Read More Info here on that Topic: mainnews.ro/comisia-europeana-a-facut-lumina-in-cazul-interdictiei-de-transport-al-unor-marfuri-intre-rusia-si-kalinigrad/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *