Sunday, July 21, 2024
Jurnalism corect


Comisarul european pentru Economie susține că UE „este pregătită” pentru a face față opririi totale a livrărilor de gaz din Rusia

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 3 septembrie 2022

Paolo Gentiloni, comisarul european pentru Economie, a dat asigurări sâmbătă, 3 septembrie, că Uniunea Europeană „este bine pregătită” pentru a face față opririi totale a livrărilor de gaz din Federația Rusă.

Comisarul european a menționat că măsurile de reducere a consumului de gaz, adoptate de UE, și îndeplinirea țintelor legate de gradul de umplere a depozitelor duc Uniunea Europeană în situația de a fi „bine pregătită să reziste” în fața deciziilor luate de Rusia.

Nu ne este frică de deciziile lui Putin, le cerem ruşilor să respecte contractele, dar, dacă nu o fac, suntem gata să reacţionăm”, a declarat Gentiloni, citat de News.ro.

Gazprom a anunțat că alimentările cu gaze naturale prin conducta Nord Stream 1 vor rămâne „oprite pe o perioadă indefinită”, potrivit Reuters

Compania rusă a argumentat că, în timpul unei inspecții, turbina principală de la stația compresoare Portovaya, de lângă Sankt Petersburg, are o scurgere de ulei.

Gazprom a transmis că turbina nu ar putea funcționa în siguranță până când scurgerea nu va fi reparată, dar nu a dat un interval de timp pentru reluarea furnizării de gaz prin conductă.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW