Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Comisar UE: Incidentele din Washington marchează o eră a reglementărilor mai stricte pentru rețelele de socializare

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 12 ianuarie 2021

Incidentele de la Capitoliul din Washington vor marca începutul unei ere de reglementări stricte pentru aplicațiile de tip social-media, potrivit comisarului european pentru Piața Internă, Thierry Breton. Acesta a comparat violențele de săptămâna trecută cu atacurile din 11 septembrie 2001, ce au condus la o campanie globală de combatere a terorismului, relatează News.ro.

Aşa cum 9/11 a marcat o schimbare de paradigmă pentru securitatea globală, 20 de ani mai târziu asistăm la rolul de înainte şi după al platformelor digitale în democraţia noastră”, potrivit unui articol scris de Breton în Politico.

Mai multe aplicații de tip social-media, printre care Facebook, Twitter sau Instagram, i-au blocat accesul lui Donald Trump, invocând faptul că președintele SUA ar fi provocat violențele de la clădirea Congresului, soldat cu moartea a cinci oameni.

Dacă exista cineva care încă se mai îndoia că platformele online au devenit actori sistemici în societăţile şi democraţiile noastre, evenimentele de săptămâna trecută de pe Capitol Hill au fost răspunsul lor”, a adăugat Thierry Breton.

Prin blocarea contului lui Trump, aplicațiile de socializare și-au recunoscut responsabilitatea, datoria și mijloacele de a preveni răspândirea conținutului viral ilegal, a precizat acesta.

Nu mai pot să-şi ascundă responsabilitatea faţă de societate, susţinând că oferă doar servicii de găzduire”, a afirmat comisarul european.

Sursă foto: NBC News / Twitter

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *