Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Coaliția a stabilit regula în funcție de care vor fi numiți noii prefecți. PSD ia Capitala, PNL primește județul Cluj

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 8 decembrie 2021

Liderii coaliției PSD-PNL-UDMR au decis în cadrul ședinței de miercuri, 8 decembrie, regula în baza căreia vor fi numiți prefecții. Social-democrații vor fi cei care vor îl vor propune pe noul prefect al Capitalei, iar liberalii vor avea prefectul de Cluj, a anunțat Florin Cîțu.

Florin Cîțu a transmis la finalul ședinței coaliției că partidul care are președintele de Consiliu Județean va da și prefectul, ceea ce înseamnă că social-democrații vor avea cei mai mulți prefecți, având în vedere rezultatele de la alegerile locale din 2020.

Aceasta a fost regula, vom încerca să compensăm în celelalte filiale cu alte funcții, există peste 140 de funcții care vor fi făcute prin numiri politice”, a spus președintele PNL.

Liderul liberalilor a precizat, în schimb, că vor exista 1 sau 2 județe care vor fi excepții de la regula stabilită miercuri.

„S-a lăsat o portiță că, dacă există astfel de discuții, o să fie între cei 3 președinți ai partidelor din coaliție și premier (n.r. Nicolae Ciucă)”, a explicat Marcel Ciolacu.

Mai mult, liderul PSD a anunțat că, cel mai probabil, numirile noilor prefecți vor avea loc săptămâna viitoare.

Sursă foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *