Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Colonelul în rezervă Vasile Doană, consilier al procurorului general interimar. Licu, consiliat de doi pensionari

By Andreea Traicu , in Justitie Stirile zilei , at 17 iulie 2019 Etichete: , ,

Fostul procuror militar Vasile Doană, în prezent pensionar, este noul consilier al procurorului general interimar, Bogdan Licu. El îl consiliază pe Bogdan Licu alături de alt fost magistrat pensionat, Adriana Șandru. Pensiile celor doi se cumulează cu salariile. Al treilea consilier al procurorului general este profesorul Ovidiu Predescu.

Cine este Vasile Doană

Vasile Doană este fost procuror militar, acesta activând la secția militară a DNA până în 2014. Ulterior, magistratul a fost detașat la Ministerul de Interne. Pe 13 martie 2018, președintele României a semnat decretul de eliberare a sa din funcție prin pensionare.

În 2006, Traian Băsescu l-a respins pe Doană în funcția de șef al Secției Parchetelor Militare a PÎCCJ.

Colonelul în rezervă Vasile Doană l-a înlocuit pe colonelul în rezervă Vladimir Diaconescu.

Cine este Adriana Șandru, al doilea consilier pensionar

Adriana Șandru a cerut pensionarea în timp ce era consilier al lui Augustin Lazăr, însă a rămas în această funcție. Fostul magistrat a fost prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, până când a fost detaşat la Ministerul Justiţiei, în funcţia de consilier al ministrului Raluca Prună, la 1 ianuarie 2016. Ea a făcut parte din comisia care a analizat, în 2016, candidatura lui Augustin Lazăr.

Ulterior, aceasta a fost angajată consilier al procurorului general al României.

Ovidiu Predescu este fost magistrat și avocat, profesor în drept. Acesta a fost avocat si procuror și a ocupat mai multe funcții în administrația publică centrală și locală.

Bogdan Licu și Augustin Lazăr au fost consiliați, în principal, de magistrați care și-au finalizat studiile înainte de 1989.

Foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Here you will find 67217 more Info on that Topic: mainnews.ro/colonelul-in-rezerva-vasile-doana-consilier-al-procurorului-general-interimar-licu-consiliat/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *