Sunday, July 7, 2024
Jurnalism corect


Coliziune pe Dunăre lângă Budapesta: Doi morți și cinci dispăruți

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 19 mai 2024 Etichete: , , ,

Două persoane au murit, iar alte cinci sunt date dispărute în urma unei posibile coliziuni între o mică barcă cu motor și o navă de croazieră pe fluviul Dunărea, la nord de Budapesta, sâmbătă seara, a anunțat poliția duminică, conform Reuters. Cadavrele unui bărbat și ale unei femei au fost găsite în apropiere, iar căutările pentru cele cinci persoane dispărute continuă.

Poliția ungară a fost alertată sâmbătă noaptea târziu despre un bărbat rănit la cap, găsit pe malul Dunării lângă orașul Veroce, la circa 50 de kilometri nord de Budapesta. În apropiere au fost descoperite cadavrele unui bărbat și ale unei femei. În timpul căutărilor, poliția a găsit o barcă avariată în apă, pe care au remorcat-o până la mal.

Cinci persoane, trei bărbați și două femei, sunt căutate de autorități, fiind considerate pasageri ai bărcii. Poliția a identificat o navă de croazieră fluvială în zonă la momentul accidentului și a interceptat o ambarcațiune cu coca avariată în apropierea orașului Komarom, la peste 80 de kilometri în amonte.

Acest accident tragic are loc la cinci ani după ce 27 de persoane au murit în Budapesta, când o ambarcațiune turistică mai mică a fost lovită și scufundată de o navă de croazieră mai mare, Viking Sigyn, sub Podul Margit. Căpitanul Viking Sigyn a fost găsit vinovat de neglijență și condamnat la cinci ani și șase luni de închisoare, decizie pe care a contestat-o.

Poliția a deschis o anchetă penală împotriva unui făptuitor necunoscut pentru punerea în pericol a transportului pe apă și provocarea morții mai multor persoane.

foto: X

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW