Saturday, April 20, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Sănătății, întrevedere cu vicepreședintele Băncii Europene de Investiții. Care este stadiul proiectelor finanțate de BEI

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 15 iulie 2021

Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, a avut joi o întrevedere cu vicepreședintele Băncii Europene de Investiții (BEI), Christian Kettel Thomsen, în cadrul căreia cei doi oficiali au discutat despre investițiile BEI în proiectele de infrastructură de sănătate aflate în derulare, dar și despre viitoarele investiții în spitalele din România.

În cadrul discuțiilor, reprezentanții BEI au reiterat disponibilitatea și sprijinul pentru creșterea investițiilor în proiectele de infrastructură aflate în derulare în sistemul sanitar din România, dar și pentru viitoarele investiții în spitalele din țara noastră”, arată Ministerul Sănătății, într-un comunicat de presă.

În plus, oficialii Băncii Europene de Investiții au anunțat că finanțarea pentru construcția spitalului regional din Cluj-Napoca va fi aprobată până la finalul lunii, urmând ca semnarea contractului să aibă loc cel târziu la finalul anului 2021.

Reamintim că finanțarea aferentă spitalului regional din Iași a fost deja semnată, iar pentru spitalul din Craiova se estimează a fi aprobată până la sfârșitul anului”, potrivit Ministerului Sănătății.

La întâlnire au mai participat și secretarul de stat Andra Migiu, coordonator al proiectelor cu finanțare europeană derulate de către Ministerul Sănătății, precum și experți finaciari și consultanți tehnici ai BEI.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW