#Colectiv | Judecătorii întreabă SRI dacă a efectuat interceptări în dosar. Cererea de efectuare a unui supliment de expertiză privind rolul infecțiilor nosocomiale a fost respinsă
Magistrații Curții de Apel București care judecă dosarul Colectiv au decis miercuri formularea unei adrese către Serviciul Român de Informații pentru a comunica dacă a participat la punerea în executare a interceptărilor din dosar, admițând astfel cererea formulată de Cristian Niță, patron al firmei de artificii. Pe de altă parte, instanța nu a fost de acord cu efectuarea unui supliment de expertiză medico-legală tuturor victime incendiului, pentru a se stabili rolul infecțiilor nosocomiale în decesul acestora.
„Încuviințează cererea formulată de inculpatul Niță Cristian Mihai privind efectuarea unei adrese către SRI, pentru a comunica dacă a participat la punerea în executare a măsurilor de supraveghere tehnică dispuse în dosarul de urmărire penală nr.545/P/2015 al Parchetului de pe lângă ÎCCJ, dacă a ascultat și transcris convorbirile telefonice ce au făcut obiectul măsurilor de supraveghere tehnică în dosarul menționat și dacă au acordat suport tehnic, iar în caz afirmativ, să precizeze în ce a constat acest suport tehnic, în mod efectiv”, se arată în minuta CAB.
În același timp, magistrații au aprobat cererea lui George Atanasescu, unul dintre patronii clubului, pe a întreba Inspectorului pentru Situații de Urgență cu privire la măsurile ori autorizațiile prealabile de securitate la incendiu ce trebuie obținute de către organizatori de spectacole
„Admite solicitarea inculpatului Anastasescu George Alin, privind emiterea unei adrese către ISU ‘Dealul Sprii’ pentru a ne oferi informații cu privire la măsurile/autorizațiile prealabile de securitate la incendiu ce trebuie obținute de către organizatori în cazul desfășurării de spectacole în spații închise”, arată instanța de judecată.
În schimb, judecătorii nu au fost de acord cu efectuarea unui supliment de expertiză medico-legală tuturor victime incendiului, pentru a se stabili rolul infecțiilor nosocomiale în decesul acestora.
„Respinge cererea formulată de partea responsabilă civilmente ISU ,,Dealul Spirii,, București-Ilfov, privind efectuarea unei adrese la Ministerul Sănătății pentru a fi înaintat la dosarul cauzei raportul fostului ministru, cu nr.9 din 03.01.2017, privind incidența și rolul infecțiilor nosocomiale și cererea privind efectuarea unui supliment de expertiză medico-legală tuturor celor 64 de victime ale incendiului, pentru a se stabili rolul infecțiilor nosocomiale în decesul acestora, ca neutile cauzei”, se mai arată în minuta Curții de Apel București.
CITEȘTE ȘI: #COLECTIV | Lanț uman între Curtea de Apel București și locul tragediei din urmă cu 5 ani – FOTO
115 ani de închisoare în dosarul Colectiv
În decembrie 2019, Tribunalul Capitalei i-a condamnat pe patronii clubului la câte 11 ani și 8 luni de închisoare, în timp ce fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a primit opt ani de detenție. Între timp, el a devenit primarul Sectorului 5.
Cei doi pirotehniști din Colectiv au primit 9 ani și 8 luni, respectiv 10 ani. La rândul lor, cei doi pompieri au fost condamnați la 9 ani și 2 luni.
Reprezentanții firmei de artificii și fostele angajate ale primăriei au primit, de asemenea, condamnări. Însumate, sentințele ajung la 115 ani de închisoare.
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Comentarii
… [Trackback]
[…] Read More Information here to that Topic: mainnews.ro/colectiv-judecatorii-intreaba-sri-daca-a-efectuat-interceptari/ […]
… [Trackback]
[…] Read More Info here to that Topic: mainnews.ro/colectiv-judecatorii-intreaba-sri-daca-a-efectuat-interceptari/ […]
… [Trackback]
[…] There you can find 75994 additional Information to that Topic: mainnews.ro/colectiv-judecatorii-intreaba-sri-daca-a-efectuat-interceptari/ […]