Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Coaliția nu interzice cumulul pensiei cu salariul de bugetar prin Ordonanță de Urgență SURSE

By Dragomir Georgiana , in Politic Stirile zilei , at 24 aprilie 2023 Etichete: , , , , , , , ,

Coaliția de guvernare a decis să amâne una dintre principalele cereri ale sindicaliștilor, accea de a interzice cumulul pensiei cu salariul de bugetar. Potrivit surselor Main News, reprezentanții coaliției de guvernare susțin că este necesară o lege specială în acest sens, nu ar putea fi aprobată printr-o Ordonanță de Urgență,  în caz contrar, ar fi declarată neconstituțională. 

În ședința de astăzi, 24 aprilie, partidele aflate la guvernare, PNL-PSD-UDMR au hotărât  să se stopeze  angajările la stat și să se reducă cheltuielile de la bunuri și servicii cu 10%, așa cum s-a anunțat anterior. Premierul  Nicolae Ciucă și președintele PNL a cerut ferm colegilor săi de partid ca planurile de reducere a cheltuielilor să nu însemne tăierea salariilor. Totodată, noua lege a salarizării nu ar trebui să prevadă creșterea salariilor, potrivit coaliției de guvernare.

Sindicatele din Educație, Sănătate și Administrație  au anunțat deja proteste și amenință cu greva generală, așa cum Main News a mai relatat, iar primele proteste sunt anunțate marți, 25 aprilie. Miercuri, 26 aprilie, când se va organiza ședința de Guvern, va fi ziua în care se anunță di scuții tensionate între partidele politice și liderii sindicali.

CITEȘTE ȘI: Planul de economisire al Guvernului. Cronica unui eșec anunțat – ANALIZĂ

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii