Saturday, April 13, 2024
Jurnalism corect


Coaliția lansează două sondaje cu șase nume pentru candidatura la Primăria Capitalei / Rareș Bogdan: Printre aceste nume, bineînțeles, și Burduja, și Firea

By Ana Teșcan , in Politic Stirile zilei , at 2 martie 2024 Etichete: ,

Prim-vicepreședintele PNL, europarlamentarul Rareș Bogdan, a declarat sâmbătă, 2 martie, la Digi24, că două sondaje de opinie vor intra în piață și vor testa șase nume pentru candidatura la Primăria Capitalei. Între cei șase se numără Gabriela Firea (PSD), și Sebastian Burduja (PNL).  

„Noi avem două sondaje de opinie care vor intra undeva sâmbătă, duminică, în piață. Sunt două case de opinie independente, alese de PNL și PSD. Pe chestionarul comun pe care îl aplicăm, avem trei nume, cei din PSD, alte trei nume, deci sunt șase nume care vor fi testate. Printre aceste nume, bineînțeles, și Sebastian Burduja, și Gabriela Firea”, a spus Rareș Bogdan.

„Vor fi mai multe chestiuni, nu doar scorul pe care îl are un candidat astăzi în cazul confruntării cu Nicușor Dan, ci vom vedea și potențialul, vom vedea hate-ul, vom vedea modul în care este profilat, modul în care poate să urce, de unde rupe, în cazul unei candidaturi comune, care are șanse mai mari, candidatul PSD sau candidatul PNL, să rupă mai multe voturi de la celălalt candidat sau să obțină susținerea altui candidat, pentru că mie îmi este teamă că în cazul în care ar fi desemnat un candidat din partea PSD foarte, foarte profilat politic, acesta ar putea să creeze o despărțire a celor peste 20% de electori liberali spre o îndepărtare a lor”, a adăugat liberalul.

PSD București a decis să o susțină pe Firea

Biroul permanent al PSD Bucuresti a decis, în unanimitate, să susţină candidatura Gabrielei Firea pentru funcţia de primar general al Capitalei. Decizia finală aparține însă conducerii partidului.

„Mulţumesc colegilor din Biroul permanent al PSD Bucuresti care au decis, prin vot în unanimitate, să susţină candidatura mea pentru Primăria Capitalei. Sunt determinată să muncesc din nou pentru dezvoltarea oraşului, pentru oamenii care sunt abandonaţi de aproape patru ani, pentru toate proiectele care au fost aruncate într-un sertar doar pentru că ele au fost lucrate de echipa social-democrată”, a scris, miercuri, pe Facebook, preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea.

Piedone a anunțat că va candida la Primăria Generală

Pe de altă parte, actualul primar al Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a anunțat duminică că va candida pentru funcția de primar general din partea Partidul Umanist Social Liberal, formațiunea fondată de Dan Voiculescu, patronul trustului de presă Intact.

Agenția Națională de Integritate (ANI) a anunțat miercuri că primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a fost găsit în conflict de interese, după ce și-a numit ginerele ca membru al Comisiei pentru vânzarea spațiilor comerciale, însă acesta ar putea intra în cursa electorală pentru funcția de primar general al Capitalei în ciuda decizi prin care i se interzice să ocupe o funcție publică timp de 3 ani.

Dacă primarul Sectorului 5 va contesta raportul ANI, sancțiunea nu își va produce efectele până la decizia definitivă a instanței, a explicat președintele Autorității Electorale Permanente, Toni Greblă, într-o declarație acordată pentru Mainnews.ro. Detalii aici.

Nicușor Dan, pe primul loc în intenția de vot

Conform unui sondaj CURS, dat publicității duminică, 36% dintre locuitorii Bucureștiului ar vota cu actualul primar general al Capitalei, Nicușor Dan, dacă duminica viitoare ar fi alegeri locale. Nicușor Dan a fost desemnat oficial, sâmbătă, candidatul formaţiunii Forţa Dreptei pentru un nou mandat.

Pe locul doi, cu 33% din voturi, se află Gabriela Firea, candidată PSD.

Sebastian Burduja (PNL) și Mihai Enache (AUR) au fost aleși de doar 8% dintre alegători. Diana Șoșoacă (SOS) a fost votată de 5% dintre alegători, iar Cristian Popescu Piedone (PUSL, spontan) de 10%.

De asemenea, la întrebarea „Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri cu care dintre partidele următoare ați vota pentru Consiliul General?”, cei mai mulți au declarat că ar vota cu Partidul Social Democrat, cu un procentaj de 34%. Urmează USR-PMP-Forța Dreptei (Alianța Dreapta Unită) cu 23%, Partidul Național Liberal (PNL) cu 16% și Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) cu 13%.

Sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului București

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW