Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Coaliția a decis: Pragul pentru abuzul în serviciu – 9.000 de lei SURSE

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 4 aprilie 2023

Coaliția PNL-PSD-UDMR a decis marți, 4 aprilie, pragul de 9.000 de lei pentru ca abuzul în serviciu să fie considerat infracțiune. Decizia Executivului vine după ce specialiștii din Ministerul Justiției au susținut în fața liderilor coaliției, reuniți la Palatul Victoria, considerentele care au stat la baza stabilirii acestei sume, echivalentul a trei salarii minime brute, potrivit surselor Main News. 

Senatul a adoptat, săptămâna trecută, un proiect de modificare a Codului Penal, prin care a fost instituit pragul valoric de 250.000 de lei pentru abuzul în serviciu. Ulterior, Ministerul Justiției a venit cu precizări și a făcut o propunere de reducere a acestei sume, la 9.000 de lei. Liderul PNL, Nicolae Ciucă, și cel al PSD, Marcel Ciolacu, au anunțat că susțin propunerea ministerului de resort.

Specialiștii din Ministerul Justiției au amintit de existența unei decizii anterioare a Curții Constituționale a României (CCR), care spunea că un salariu minim este prea puțin, potrivit acestora.

Comisia Juridică a Camerei Deputaților dezbate proiectul de modificare a Codului Penal marți, începând cu ora 15.00, urmând să primească votul final în plen miercuri, 5 aprilie.

Deputații din comisia juridică au dezbătut și ieri proiectul de lege. Detalii aici.

CITEȘTE ȘI: Kovesi susţine că modificarea abuzului în serviciu poate afecta cauzele EPPO: Vom fi pregătiţi să aducem problema în atenţia Comisiei Europene

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii